Sunday, November 2, 2014

Cara Untuk Kurus dan Membentuk Badan

Cara untuk kurus dan membentuk badan


Saya masih ingat lagi kali pertama saya ingin membeli jeans menggunakan duit gaji kerja pertama saya. Masa tu saya masih bekerja di Labuan. Sebabkan saya tidak berapa mahir kedai-kedai disana, saya pun ajak sekali kawan saya di sana, Kak Aini. Masa dekat kedai jeans tu, seperti kebiasaan, saya akan terus mencari di rak jeans lelaki untuk mencari size besar. Sebelum tu saya tidak pernah dapat menyarung jeans perempuan yang cantik-cantik disebabkan ukuran pinggang yang terlebih besar. Kalau nak bergaya tu, memang tidaklah! Seluar menggeleber, T-shirt pun saya akan pakai saiz lelaki. 

Saya ingat lagi masa tu Kak Aini beriya menyuruh saya mencuba satu jeans demi-curve cut yang memang selama ni jangan haraplah saya nak sentuh pun. Dia menyakinkan diri saya bahawa saya akan muat dengan saiz yang dia pilih. Saya yang penuh ragu-ragu dan yakin saya tidak akan muat, pergi ke bilik salinan untuk mencuba dalam terpaksa. Siapa sangka! Saya muat jeans tu! Dan size jeans tersebut adalah kurang 4inci dari ukuran pinggang saya yang biasa. Saya memang seperti bermimpi masa tu. Dalam hati saya, Allah je tahu betapa gembiranya saya masa tu. Saya mula menyakini teguran kawan-kawan mengatakan bahawa saya semakin mengecil. Saat itu membuktikan segalanya walaupun ianya berlaku tanpa dirancang.



Selepas hari itu, saya mula yakin dengan tubuh badan saya. Saya lebih yakin untuk menyarungkan pakaian idaman saya. Kalau nak cari baju di butik pun sudah tidak menjadi masalah lagi. Sebelum itu, memang saya tidak pernah lansung mencari baju di butik kerana yakin tidak akan ada saiz saya. Jika ada saiz saya pun, designnya mesti saya tidak berkenan.


Cara untuk kurus dan membentuk badan, bagaimana saya berjaya hilang 4 inci di pinggang saya?
  • Makan seimbang - Saya memastikan saya hanya mengambil makanan yang seimbang di dalam menu seharian saya. Semuanya jadi mudah dengan hanya mengamalkan Formula 1 Shake Herbalife dalam permakanan harian saya. Shake Herbalife membantu saya cepat kurus dan menghilangkan berat badan saya dengan cara yang sihat.
  • Pengambilan protein dalam diet - Protein akan membantu membina dan membaiki tisu otot. Lebih banyak tisu otot, lebih tinggi kadar metabolisme untuk membakar lemak-lemak dala badan. Saya hanya mengamalkan Formula 3 Herbalife yang dicampur sekali di dalam shake harian saya. Jumlah itu sudah cukup untuk bekalan protein saya setiap hari.
  • Berjalan, berjalan dan berjalan! - Saya terlalu sibuk dengan kerja saya sehingga saya tiada masa untuk bersenam. Tetapi kerja saya memerlukan saya bergerak sentiasa. Ulang alik ke depan dan kebelakang, pejabat di depan dan workshop pula jauh di belakang. Tapi secara tidak sedar, itulah senaman saya setiap hari.

Formula 3 Blended Soy and Whey Protein Powder (F3) sebagai cara untuk kurus dan membentuk badan

F3 Herbalife akan membantu membentuk tubuh badan anda dengan lebih cepat. Kebiasaannya, apabila anda kehilangan berat, tubuh badan anda mula menggeleber. F3 Herbalife akan membantu mengurangkan inci badan anda dan membantu pembinaan otot. F3 Herbalife dapat meningkatkan metabolisme dan membantu melawan rasa lapar.
Antara manfaat utama F3 Herbalife adalah:
- Membantu  mengekalkan pengambilan protein yang cukup dan disyorkan
- Mengandungi lebih kurang 5 gram protein bagi setiap sudu besar penuh. 
- Mengandungi protein soya serta isoflavon yang diperlukan.
- Mengandungi whey protein yang penting untuk perkembangan otot.  

Jadi jika anda juga sudah lama mengimpikan tubuh badan yang lebih baik, membuatkan anda lebih yakin dan bergaya, dan jika anda sudah lama impikan untuk muat di dalam pakaian kegemaran anda, anda boleh menghubungi saya sekarang. Saya akan berkongsi tips dan panduan dan membantu anda mendapatkan bentuk badan yang anda impikan selama ini.

Klik di bawah untuk menghubungi saya sekarang!


Thursday, October 30, 2014

Kurus Tanpa Berlapar

Kurus tanpa berlapar

"Eh, tak apelah, saya tak keluar lunch. Saya tengah diet" Dialog ni selalu sangat kita dengar kan?Ramai yang berpendapat bahawa dengan menahan diri mereka daripada makan, mereka akan dapat menurunkan berat badan dengan lebih cepat. Ini adalah salah sama sekali. Lagi anda menahan lapar, badan akan akan lagi kurang membakar lemak di dalam badan, metabolisme anda akan menurun dan menyukarkan lagi proses penurunan berat anda.

Buang semua pemikiran anda untuk menahan anda menikmati makanan anda. Jadikan usaha anda untuk menurunkan berat badan anda seperti berita baik paling indah dalam hidup anda. Kerana hakikatnya, untuk menurunkan berat badan, anda perlu makan! Belajar bagaimana untuk makan dengan sihat, bukan untuk tidak makan.

Rahsia untuk kurus tanpa berlapar

Anda boleh makan apa sahaja. Dengan syarat, apa yang anda makan adalah lengkap dengan nutrisi kerana anda mahu apa yang anda makan akan dapat lagi membakar lemak anda dan baik untuk dalaman anda. Pakar juga menyarankan untuk kita makan setiap 3 jam untuk memastikan kita tidak akan berlapar. Rasa LAPAR sangat bahaya terutamanya kepada mereka yang sedang cuba menurunkan berat kerana apabila anda lapar, anda tidak mampu membuat keputusan dengan betul untuk pilih makan dengan sihat. Anda hanya mahu menghilangkan rasa lapar tersebut.

Bagi mereka yang bekerja pula, rasa lapar akan memberi kesan kepada kualiti kerja anda juga. Anda sudah diberikan waktu rehat dan makan yang berpatutan setiap hari. Jadi, kenapa tidak menggunakannya dengan baik? Kenapa memilih untuk tidak makan sebagai cara untuk kurus?

Jadi apakah rahsia terbaik untuk kurus? Ianya adalah dengan terus menikmati makanan kegemaran anda dengan kuantiti yang betul dan pastikan makanan anda penuh nutrisi.

Bahaya skip waktu makan

Untuk mengelakkan anda rasa lapar, jangan sesekali skip waktu makan anda. Jangan menyeksa diri anda dengan menahan lapar untuk kurus. Jangan berhenti menikmati makanan anda setiap hari. Skip waktu makan sememangnya bukan tindakan yang bijak kerana anda berkemungkinan akan makan lebih banyak pada waktu makan seterusnya. Apabila anda skip waktu makan anda, metabolisme anda kurang "bekerja" maka tahap metabolisme untuk membakar lemak di dalam tubuh anda akan menurun. Pada waktu makan seterusnya, badan anda tidak mampu untuk memecahkan makanan tersebut menjadi tenaga dengan kadar metabolisme yang biasa, maka ianya akan menjadi LEMAK di dalam badan anda. Jadi, satu lagi kesan bahaya apabila anda kerap skip waktu makan anda, anda berkemungkinan untuk naik berat badan dengan lebih cepat.

Kurus tanpa berlapar dengan Herbalife

Usaha anda untuk menurunkan berat badan akan menjadi teramat mudah dengan Herbalife. Lihatlah betapa mudahnya anda dapat menurunkan berat anda dengan program terbaik Herbalife.


Adakah anda terlalu sibuk sehingga tidak dapat makan? Jangan risau, Shake Herbalife memberi terlalu banyak kelebihan kepada anda. Dengan Herbalife, anda tidak akan lagi skip waktu makan anda, walau sesibuk mana pun jadual harian anda dan anda tidak akan berlapar lagi. Shake Herbalife sangat mudah dibawa dan mudah disediakan. Shake Herbalife juga membuatkan anda kenyang dengan lebih lama. Yang penting, Shake Herbalife membantu anda terus menikmati makanan tengahari anda yang sihat dan sedap.

Untuk menurunkan berat badan, anda perlu mengambil makanan yang rendah kalori, rendah lemak dan gula, dan mengandungi khasiat kepada badan anda. Tetapi jika anda sedang berusaha untuk menurunkan berat badan anda tetapi terlalu sibuk untuk menjaga apakah kandungan di dalam makanan anda sekarang, hanya pilih Shake Herbalife sebagai penyelesaian terbaik untuk anda.

Hubungi saya sekarang untuk mengetahui panduan dan kaedah terbaik untuk anda mendapatkan hasil maksimum tanpa perlu berlapar untuk kurus. Jadikan usaha anda kali ini untuk kurus adalah usaha anda yang terbaik dan terakhir untuk mencapai target anda.

Klik di bawah untuk menghubungi saya sekarang



Tuesday, October 21, 2014

Makanan Tambah Tenaga Untuk Orang Bekerja

Makanan Tambah Tenaga Untuk Orang Bekerja

Tidak kiralah apa jenis pekerjaan yang anda lakukan, menjadi seorang pekerja memerlukan tahap tenaga yang tinggi untuk anda menyelesaikan tugas atau untuk sentiasa lebih fokus di tempat kerja. Kes biasa yang berlaku, dari awal pagi lagi anda sudah mula rasa letih dan susah untuk bangun dari tempat tidur. Sampai pula di office, selepas mengharungi traffic jam dan duduk lama di dalam kereta, anda rasa tiada tenaga dan susah untuk memulakan tugasan anda. Dan akhirnya, di penghujung waktu bekerja, anda semakin kehilangan tenaga dan apabila pulang sahaja ke rumah, tenaga anda hanya cukup untuk persediaan ke tempat tidur sahaja.
Bagi mereka yang bergelar ibu/bapa pula, mereka perlu melayan karenah anak-anak dan pasangan pula. Dan apabila mereka rasa letih dan tiada tenaga, mereka menjadi mudah marah, dan kesannya mereka menyalahkan anak-anak atau pasangan mereka sendiri.



Mengapa orang bekerja perlu makanan tambah tenaga? 

Orang yang bekerja memerlukan tenaga dari awal pagi lagi sehinggalah untuk tidur semula. Mereka perlu sentiasa rasa bersemangat untuk keluar mencari rezeki dan menjadi yang terbaik di dalam bidang pekerjaan mereka. Mereka juga perlu fokus untuk melalukan tugasan mereka. Mereka juga perlu mengawal tekanan/stress yang datang dari kerja dan orang sekeliling mereka. Bukan setiap hari adalah hari yang sempurna tanpa masalah. Apabila pulang ke rumah, mereka perlu sentiasa kelihatan bertenaga untuk menjalankan tugasan sebagai anak/isteri/suami pula di rumah, dan fokus kepada aktiviti selepas bekerja mereka. Oleh kerana itu, mereka perlu makanan tambah tenaga bagi memastikan mereka tidak mudah letih dan tidak bertenaga di dalam menyelesaikan semua tugasan dan peranan mereka.



Apakah punca orang yang bekerja cepat letih dan kurang tenaga?

Kadang-kala orang yang bekerja terlalu sibuk melakukan tugasan masing mereka hingga tiada masa untuk makan dengan teratur. Akhirnya mereka hanya makan untuk menghilangkan rasa lapar dan pilih untuk makan makanan yang tidak sihat seperti fast-food dan makanan tinggi kandungan kalori. Untuk mendapatkan tenaga, kita perlu makanan yang berkhasiat dan bernutrisi tinggi supaya badan kita memproses tenaga dengan betul dan kita tidak akan mudah rasa letih untuk sepanjang hari.

Tidak bersarapan juga antara punca mengapa orang bekerja mudah rasa letih dan tiada tenaga. Sarapan pagi sememangnya penting dan memberi banyak kebaikan kepada kita.

Ketahui kebaikan sarapan pagi dan bagaimana untuk sarapan sihat dengan Herbalife

Antara punca orang bekerja cepat letih juga adalah kerana kekurangan air dalam tubuh badan mereka. Stress juga amat berkait rapat dengan orang bekerja. Mereka cenderung untuk makan lebih banyak untuk menghilangkan dan lama-kelamaan berat badan mudah naik. Apabila berat badan naik, maka lebih mudah untuk merasa letih.



Bagaimana produk Herbalife sesuai sebagai makanan tambah tenaga?

Produk Herbalife membantu untuk menambah tenaga kerana segala nutrisi yang terdapat di dalamnya. Nutrisi yang sihat ini akan membantu membekalkan tenaga yang sepatutnya kepada anda. Anda hanya perlu mengubah sarapan pagi anda dengan Shake Herbalife. Shake Herbalife akan sangat mudah disediakan dan mudah dibawa ke mana sahaja. Shake Herbalife juga amat rendah kalori dan akan membuatkan paras gula di dalam badan anda sentiasa stabil. Dengan Shake Herbalife, anda tidak akan lagi terlepas sarapan pagi anda yang kenyang dan sihat.

Herbalife juga mempunyai produk makanan tambah tenaga seperti Teamix. Teamix diperbuat daripada teh hijau yang berkualiti yang berfungsi meningkatkan metabolisme dalam badan anda dan membuang toksin melalui air kencing. Anda akan dapat merasa kesan Teamix dari hanya secawan teh ini sahaja.

Satu lagi produk Herbalife yang dapat meningkatkan metabolisme seterusnya memberi tenaga kepada anda adalah TC Formula. TC Formula terdiri daripada bahan-bahan herbal yang akan membantu anda kekal sihat dan aktif. Ia juga mengandungi kafein yang wujud secara semula jadi untuk membantu meransang metabolisme anda.

Jika anda masih mencari jawapan untuk menambah tenaga anda, saya bersedia membantu anda mendapatkan tenaga yang maksimum dan anda akan dapat menikmati kehidupan anda dengan lebih sempurna. Lantik saya sebagai coach anda dan saya akan memberikan panduan yang paling terbaik untuk anda.

Klik di bawah untuk menghubungi saya sekarang!




Monday, October 20, 2014

Cara Mudah Untuk Minum Lebih Banyak Air

Cara mudah untuk minum lebih banyak air 


Saya rasa kebanyakkan dari kita sudah tahu kebaikan dan kepentingan air untuk tubuh badan dan kesihatan kita. Tetapi berapa orang sahaja yang benar-benar mengamalkannya? Kita boleh mencipta pelbagai alasan untuk tidak mengamalkannya terutamanya mereka yang sibuk di tempat kerja. Kesibukan kerja seakan-akan menjadi batu penghalang terbesar untuk mengamalkan tabiat yang sihat ini walaupun sebenarnya terdapat banyak cara mudah untuk minum lebih banyak air bagi orang yang sibuk.

Kalau kita boleh ada masa untuk buat air nescafe/milo di pantry, kalau kita boleh ada masa untuk singgah kedai runcit membeli kacang setiap kali selepas makan tengah hari untuk dibuat snek atau bahan kudapan, kenapa kita masih tidak mampu untuk cukupkan pengambilan air dalam kehidupan seharian kita?

Satu lagi alasan untuk tidak minum air dengan banyak adalah tidak mahu berulang alik ke tandas dengan kerap. Pada saya, orang begini lebih rela lagi untuk berulang alik hospital atau klinik dan mengeluarkan duit daripada berulang alik tandas dengan percuma (oh well, paling banyak pon kena bayar 30sen).

Jika kita pernah dengar "an apple a day, makes the doctor away" begitu juga dengan pengambilan air. Ianya jauh lebih mudah dan menjimatkan. Paling penting, air akan membantu banyak proses dan aktiviti di dalam badan kita. Jadi mengapa kita masih banyak lagi alasan untuk ubah cara hidup kita?
Kajian juga telah membuktikan bahawa jika kita minum lebih banyak air setiap hari, kita akan kelihatan lebih muda dan sihat dari sebelumnya dan anda dapat menyaksikan keputusan tersebut dalam masa yang singkat sahaja.

Paling penting, air sebenarnya akan membantu untuk meningkatkan tahap metabolisme kita dan kita perlu metabolisme yang tinggi untuk membakar lemak kita menjadi tenaga kita dan seterusnya membantu kita menghilangkan berat badan dengan lebih cepat.

Ketahui bagaimana ingin lebih cepat kurus di sini

Tetapi, adalah anda tergolong dalam kategori mereka yang membuat alasan terlalu sibuk untuk minum? Di sini ada cara mudah untuk minum air lebih banyak bagi orang yang sibuk :

1. Tetapkan matlamat dan objektif setiap hari.
Kita disarankan untuk minum sekurang-kurangnya 8gelas sehari. Sekurang-kurangnya ye! Jadi apa salahnya setiap hari kita set target untuk berapa banyak kita dapat minum pada hari itu. Semakin hari, semakin bertambah kuantiti air yang perlu diminum.

2. Dapatkan bekas minuman untuk anda
Dapatkan bekas minuman yang anda benar-benar mahu guna. Terdapat pelbagai jenis botol air yang menarik yang anda boleh dapat asalkan BPA free :) Boleh check dekat bawah botol. Selalunya ada tulis kat bawah tu. Yang penting, pilih bekas minuman yang mudah dibawa kemana-mana supaya anda tidak terputus bekalan air anda.



3. DIY: Labelkan timeline
Labelkan bekas minuman anda dengan masa dan jumlah air yang perlu dihabiskan dalam tempoh tersebut.


4. Infused water
Anda boleh menvariasikan minuman anda dengan mencuba infused water sebagai permulaan. Infused water amat mudah untuk disediakan dan sangat menyegarkan.

Tahu lebih lanjut mengenai infused water di sini.

5. Jadikan sebahagian daripada rutin harian anda.
Masukkan tabiat minum air ke dalam setiap aktiviti harian anda. Sebagai contoh, sebelum dan selepas makan tengahari, sebelum dan selepas solat, sebelum dan selepas keluar dari bilik boss dan sebagainya. Semakin hari, masukkan tabiat minum air ini lebih kerap ke dalam hidup anda. Lama kelamaan, anda akan terbiasa.

6. Gunakan straw.
Mungkin agak pelik, tapi anda boleh cuba untuk menggunakan straw ataupun gelas yang menarik untuk anda. Percayalah, anda akan lebih seronok untuk minum air dan membuatkan anda tidak sabar dan tidak akan membiarkan gelas tersebut kosong.



7. Makan minuman anda
Terdapat banyak cara untuk anda makan minuman anda. Sebagai contoh, anda boleh memilih untuk makan buah yang mempunyai kandungan air yang banyak seperti tembikai.



8. Pesan makanan yang lebih pedas.
Anda boleh cuba untuk memesan makanan yang lebih pedas semasa waktu makan tengahari anda. Tambahan pula, makanan pedas boleh menaikkan metabolisme badan anda dan membuatkan anda lebih "terjaga" selepas makan.


Cara saya minum air dengan banyak.

Saya jugak mempunyai cara saya sendiri untuk menjadikan minum air dengan banyak ini sebagai satu habit:

  • Langkah pertama saya adalah dengan menjadikan botol air besar (2 Liter) sebagai kawan baik saya. Kemana sahaja saya pergi, saya akan bawa 'sahabat baik' saya ini.
  • Saya gemar menetapkan kuantiti air yang perlu dihabiskan dalam masa tertentu. Kebiasaannya, saya akan memastikan saya habis minum 2 liter air dari jam 6pagi hingga 12 tengahari, 2 liter dari 12 tengahari ke 6 petang, dan 2 liter terakhir dari 6 petang hingga hendak tidur. 
  • Saya juga penggemar infused water. Kadang kala, saya hanya memasukkan 3 hiris lemon sahaja ke dalam botol minuman saya untuk menjadikannya lebih menarik.
  • Saya juga pernah menggunakan aplikasi di dalam telefon saya untuk mengingatkan saya supaya sentiasa minum air. Terdapat banyak aplikasi ini yang anda boleh download.
Jadi saya rasa, tiada alasan lagi untuk anda tidak dapat minum air lebih banyak setiap hari. Apa yang penting, kesedaran dan kesungguhan diri untuk berubah. Jika anda mengamalkan cara mudah untuk minum lebih banyak air ini, anda akan rasa perubahan itu sendiri. Bagi saya pula, kadang kala rasa janggal pula jika tidak dapat capai target saya setiap hari. 

Jika anda ingin meMAKSIMUMkan kebaikan dan memastikan bahawa tabiat minum ar lebih banyak ini memberi FAEDAH dan PULANGAN yang terbaik untuk anda, anda boleh hubungi saya sekarang untuk mengetahui panduan terbaik untuk lebih cepat kurus untuk anda. Lantik saya sebagai coach anda sekarang!


Klik di bawah untuk menghubungi saya sekarang




Thursday, October 2, 2014

Shake Herbalife Pilihan Makanan Saya

Shake Herbalife sebagai makanan harian saya

Sebagai orang yang sentiasa sibuk dan mengejar masa, saya kadang-kala tidak mempunyai masa untuk keluar makan tengahari atau menikmati makan malam saya dengan sempurna seperti orang lain. Tapi jika tangan kaki saya sibuk, perut dan mulut pun turut "sibuk". Saya menghadapi banyak cabaran sepanjang bekerja untuk mendapat nutrisi seimbang dalam badan. Sedangkan masa makan pun tidak teratur, apatah lagi untuk fikirkan pasal nutrisi. Kesan daripada itu, berat badan saya sama sahaja.

Antara CABARAN saya semasa bekerja sebelum menjadikan Shake Herbalife pilihan makanan saya adalah:

1.          Tiada masa untuk makan 
Kadang-kala saya tidak mempunyai masa yang mencukupi untuk keluar makan tengahari. Seringkali saya pulang lewat ke rumah dan tidak mempunyai masa untuk menikmati makan malam saya jauh sekali untuk masak atau keluar makan di gerai. Kadang-kala saya terus masuk tidur kerana keletihan.

2.          Mudah letih dan mengantuk
Saya mudah merasa letih walaupun baru bangun tidur. Badan saya sering berasa lenguh dan tidak mendapat rehat yang secukupnya. Selepas makan tengahari pula, jika saya mengambil makanan berat, saya akan berasa mengantuk. Nasib baik kerja saya memerlukan saya bergerak kesana sini, kalau saya kena duduk sahaja di hadapan komputer, sudah pasti saya akan menguap banyak kali.

3.          Cepat lapar 
Saya juga cepat merasa lapar walaupun belum sampai tengahari. Dan sudah tentu fokus saya terhadap kerja saya sedikit sebanyak akan terganggu.

4.          Tidak cukup air
Saya pernah ditahan wad kerana mempunyai masalah kencing kotor. Puncanya adalah saya sangat kurang air dan ia memberi kesan kepada sistem perkumuhan saya. Percaya tak, saya juga yang pada masa itu tidak mempunyai kesedaran akan kepentingan air, tidak mempunyai masa ingin minum air pun.

5.          Sering mengambil makanan yang kurang berkhasiat
Memandangkan saya jarang mempunyai masa untuk makan secara teratur, saya sering makan sahaja apa yang ada di depan saya. Jalan mudah, pulang dari kerja, saya drop by sahaja di restoran makanan segera. Kadang-kala hampir setiap malam saya akan ke sana.



Saya berasa bertuah kerana saya menemui penyelesaian dengan semua masalah saya tadi. Herbalife telah mengubah hidup saya sepenuhnya. Langkah pertama saya mengubah hidup saya adalah dengan mengambil Shake Herbalife sebagai sarapan pagi saya.

Ketahui bagaimana Herbalife memberi kesan kepada saya dengan sarapan sihat Shake Herbalife.

Saya kemudian mula mengambil Shake Herbalife sebagai pengganti makanan tengahari atau malam saya. Sarapan pagi itu memang wajiblah. Dengan menjadikan Shake Herbalife pilihan makanan saya, hidup saya menjadi semakin mudah. Kesibukan kerja bukan lagi satu halangan untuk saya menikmati makanan yang sedap dan sihat.

  • Dengan Shake Herbalife, saya berasa kenyang lebih lama. Saya juga perlu minum air secukupnya untuk mendapat kesan maksimum. Dan ini membantu saya berasa sentiasa kenyang sehingga waktu makan tengahari. Jadi pada waktu tengahari, saya dapat mengawal jumlah pengambilan makanan saya.
  • Shake Herbalife sangat mudah disediakan. Balik sahaja dari kerja, saya hanya perlukan 3-5 minit sahaja untuk menyediakan shake yang sedap. Tak perlu lagi fikir apa yang hendak dimakan setiap kali balik ke rumah.
  • Dengan mengambil Shake Herbalife, saya mendapat tenaga yang diperlukan. Saya menjadi lebih fokus dengan kerja saya.
  • Shake Herbalife juga mudah dibawa kemana-mana. Jika saya ingin mengambil shake pada waktu tengahari kerana terlalu sibuk, saya hanya perlu membawa F1 di dalam bekas lebih kecil dan bancuh sahaja di office atau dimana-mana sahaja. Mudah bukan?
Sememangnya dengan menjadikan Shake Herbalife pilihan makanan saya adalah satu langkah yang bijak yang saya ambil ke arah mendapat kesihatan badan yang lebih baik. 

Jika anda ingin merasai perubahan seperti saya dan ingin Herbalife menjadikan hidup anda setiap hari lebih mudah, anda boleh hubungi saya untuk mendapatkan tips dan panduan yang terbaik. Anda pasti tidak menyesal. 

Klik di bawah untuk menghubungi saya sekarang!




Monday, September 29, 2014

Kurus Dengan Herbalife

Kurus dengan Herbalife

Saya juga seperti anda, mengimpikan badan yang cantik dan berpernampilan menarik. Semasa saya berbadan besar dahulu, saya sangat obses untuk menurunkan berat badan saya sehingga kadang-kadang saya mengamalkan cara yang salah. Kadang-kala walau saya dapat hasilnya, hasil itu pasti tidak akan berkekalan dan yang paling teruk, berat naik dua kali ganda!

Masa saya di universiti, saya pernah cuba untuk berdiet. Saya jogging padang hari-hari, saya tak makan, dan hasilnya memang ada. Tapi, lambat dan sekejap. Datang je study week, stress belajar, saya pun bedal makan lagi. Itu yang jadi dapat badan comel sentiasa.

Kenapa diet sendiri tidak berhasil?

1. Diet dengan menahan diri dari makan

Anda tertanya mengapa badan anda naik dua kali ganda selepas anda berlapar, mengikat perut untuk kurus? Ada sebabnya.
Sebenarnya badan kita ada menyimpan stok iaitu lemak-lemak yang tidak digunakan untuk dibakar sebagai tenaga. Semakin banyak lemak kita, semakin banyak stok lemak yang kita simpan. Bila kita menahan diri kita dari makan, badan kita akan respon dengan perubahan tersebut dan menggunakan stok lemak yang ada untuk jadi tenaga untuk badan. Dari situlah kenapa kita dapat hilang beberapa kg dengan tidak makan. Tetapi, apabila kita mula makan semula, dan makan lebih dari kuantiti seperti biasa, badan kita menerima semua karbohidrat tersebut tetapi tidak mampu untuk membakar semuanya seperti biasa kerana metabolisme badan yang sudah menurun. Maka, semuanya disimpan menjadi lemak tapi lebih banyak. Sebab itulah kenapa badan kita naik dua kali ganda.


Tapi bila anda pilih untuk kurus dengan Herbalife, anda tidak perlu menahan lapar anda lagi. Malahan, makin banyak anda minum shake Herbalife ini, makin besar hasil yang anda harapkan dan anda tidak akan naik berat badan semula asalkan anda mengawal permakanan seimbang anda.

2. Diet dengan ubat-ubatan sampingan

Jika anda mengambil keputusan untuk mengambil ubat-ubatan untuk kurus, anda sebenarnya membenarkan badan anda bergantung kepada ubat tersebut. Ubat-ubatan itu semua hanya akan membantu sahaja. Anda masih lagi perlu untuk makan makanan lain yang belum tentu betul kandungan nutrisi. Asas untuk kurus adalah mudah sahaja! Anda hanya perlu mengubah gaya permakanan anda. Pilih makanan yang bernutrisi sahaja untuk masuk ke dalam mulut anda. Dan semua makanan yang bernutrisi itu anda boleh dapat dari segelas shake Herbalife setiap hari. Mudah kan?

Jadi, kenapa SAYA memilih untuk kurus dengan Herbalife? Ini sebabnya:


Saya berjaya menghilangkan berat badan dengan cara yang menyihatkan. Dan berat badan saya tidak mudah naik semula seperti saya berdiet sendiri dahulu. Saya juga rasa lebih bertenaga dan cergas. Kalau dulu, saya perlu BERLAPAR untuk menurunkan berat. Kini tidak lagi. Saya boleh menikmati semua makanan kegemaran saya dengan jumlah yang betul. Saya juga dapat menikmati minuman Shake Herbalife saya yang lazat dan mengenyangkan!

Apa yang penting bagi saya, kesihatan dalaman dan cara hidup saya menjadi lebih baik dari sebelumnya. Saya kini lebih banyak minum air, dan suka melakukan senaman. Kesedaran diri terhadap pentingnya perkembangan diri dan kesihatan dari awal usia semakin bertambah dari hari ke hari. Saya masih lagi meneruskan perjuangan saya untuk kurus dengan herbalife dan menjadi individu yang lebih sihat!

Jika anda juga memilih untuk kurus dengan Herbalife, anda boleh melantik saya untuk menjadi coach kesihatan anda dan saya akan sarankan apakah cara yang terbaik untuk anda mendapat kesan maksimum apabila anda memilih untuk kurus dengan Herbalife!

Klik di bawah untuk menghubungi saya sekarang juga




Sunday, September 28, 2014

TeaMix HERBALIFE

TeaMix HERBALIFE

Pengurusan badan anda lebih lengkap sekiranya anda mengamalkan satu lagi produk Herbalife yang sangat bagus; TeaMix. TeaMix adalah minuman menyegarkan yang mempunyai banyak kebaikan.

Kenapa TeaMix Herbalife bagus?

Saya katakan bagus sebab teh ini 100% daripada bahan semulajadi, mempunyai 5 jenis botani semulajadi yang bertindak pantas. Segelas TeaMix hanya mempunyai 6 kalori sahaja. Kebaikan TeaMix Herbalife semudah ABCDE!

A- Antioksidan
Mengelakkan kesan bahaya radikal. Sel-sel radikal ni yang akan menjadi penyebab kanser dalam badan.
B- Burn Calories
Tenaga di dalam segelas TeaMix sama dengan tenaga kita bersenam selama 20minit!!
C- Cleansing 
Organ badan yang penting untuk penyingkiran toksin dan buangan dalam badan adalah usus besar, kulit, buah pinggang dan paru-paru. Jika organ-organ ini tidak bersih, semua toksik dan buangan dalam badan akan berkumpul dan merosakkan kesihatan kita. TeaMix membantu membersihkan "laluan" ini untuk maksimumkan penyerapan nutrien dalam badan anda.
D- Detox
Proses detoksifikasi berkait rapat dengan perkumuhan toksik dari dalam darah ke organ perkumuhan yang lain. TeaMix akan membantu proses pembuangan toksik ini menjadi lebih lancar.
E- Energy
TeaMix tidak seperti air tenaga lain yang mempunyai kandungan gula yang tinggi untuk menambah tenaga anda, tapi anda akan merasa kesan yang sama tetapi secara sihat.

Pengalaman sendiri

Pengalaman saya sendiri menggunakan TeaMix herbalife ni memang semuanya pengalaman positif je. Saya mengambil teamix kerana saya mahukan extra energy kerana kerja saya memerlukan tenaga fizikal yang banyak. Dengan teamix, saya berasa lebih segar terutamanya selepas lunch.
Bila saya minum TeaMix, badan saya rasa panas, nak bergerak buat kerja sebab rasa aktif. Badan saya juga rasa lebih ringan kerana banyak angin keluar dari badan. Saya mudah sendawa selepas minum segelas teamix.
Paling best, kalau saya ambil minuman TeaMix selepas makan, sistem perkumuhan saya terus aktif. Kalau sebelum ni saya mempunyai masalah sembelit, dengan mengamalkan TeaMix, saya tidak lagi mempunyai masalah tersebut.
Selain daripada tu, saya juga dapat mengawal pengambilan minuman-minuman manis yang sebelumnya memang menjadi minuman kegemaran saya. Semakin lama, jumlah pengambilan minuman dan makanan manis semakin berkurang sehinggalah saya tidak lagi ketagih atau teringin lansung.

Bagaimana mengambil TeaMix Herbalife?

TeaMix mempunyai 2 perisa yang anda boleh pilih; Lemon&Hibiscus dan Peach. Anda cuma perlu campurkan setengah sudu kecil TeaMix je dengan 200ml hingga 240ml air. Air sejuk atau panas, itu pilihan anda, bagaimana anda ingin menikmatinya.

Soalan: Bolehkah saya menurunkan berat badan dengan hanya mengambil TeaMix?

TeaMix adalah minuman tambahan kepada program pengurusan berat badan Herbalife. Anda boleh hubungi saya untuk mengetahui penyelesaian yang terbaik untuk menurunkan berat badan dengan cepat. Saya akan mencadangkan cara dan produk yang sesuai untuk anda.


Saturday, September 27, 2014

Shake Herbalife sebagai Sarapan Sihat

Shake Herbalife sebagai sarapan sihat


Kadang-kadang celik je mata bangun pagi, kita dah ade to-do-list yang perlu diselesaikan untuk hari itu. Dapat bayangkan bagaimana letihnya badan dan penatnya otak untuk menyelesaikan setiap task. Rasa malas je nak bangun dari katil pagi tu. Tapi tanggungjawab tetap diutamakan.
Sebelum gerak ke tempat kerja, kita berfikir, "Apa aku nak sarapan harini? Takpe, nanti kat office makan dengan kawan-kawan kat kedai makan tepi pejabat tu. Ada nasi lemak, mee goreng, teh tarik. Nasi minyak pun ada!"
Tapi sampai je office, Bos dah mintak report lebih awal dari masa yang diberi, client pulak call nak datang untuk inspect barang. Jadi, kita pun tak sempat nak breakfast. Apa yang ada, biskut ke, coklat ke kat dalam laci tu, kita ngap je. Lepas tu pergi pantry buat air instant coffee. Sudahlah tak dapat proper breakfast, makan pulak makanan yang tak sihat. Lepas tu, tak kenyang pulak tu. Maka masa lunch, kita pun bedal la semua makanan yang ada untuk hilangkan kelaparan.

Tahukah anda bahawa dengan menjadikan Shake Herbalife sebagai sarapan sihat anda,  anda sudah menghilangkan kebanyakan masalah yang anda hadapi tadi? Anda bukan sahaja dapat menikmati sarapan sihat dan sedap! Malah, anda akan dapat menghilangkan berat badan secara tidak sedar.

Kenapa anda harus bersarapan pagi?

  • Anda mahu menghilangkan berat badan
Jika anda mempunyai perancangan untuk menghilangkan berat badan, anda pasti mahu bersarapan setiap pagi. Kajian menunjukkan mereka yang tidak mengambil sarapan pagi terdorong untuk makan lebih banyak pada waktu tengahari. Ini adalah kerana mereka sudah menahan lapar dari awal pagi lagi. Jadi selalunya, waktu makan tengahari mereka akan makan lebih untuk menghilangkan lapar mereka serta merta.

Perbezaan jumlah makan yang diambil oleh mereka yang bersarapan dan tidak (sumber: Google)
  • Anda mahu meningkatkan tenaga badan anda
Metabolisme badan diperlukan untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh badan setiap hari. Semakin tinggi metabolisme badan anda, anda semakin bertenaga dan sihat. Sarapan pagi akan "mengejutkan" sistem metabolisme dalam badan untuk membakar kalori menjadi tenaga yang diperlukan anda. Kalori ini juga perlu dibakar untuk membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih cepat.

  • Anda mahu mood anda baik
Anda memang patut bersarapan untuk permulaan hari yang baik! Kajian menunjukkan bahawa sarapan pagi boleh membantu mood anda menjadi lebih baik. Dengan mood yang baik, anda pasti berasa senang untuk melakukan kerja-kerja anda sehingga ke penghuejung hari. Anda juga tidak akan mudah stress dengan kerja anda.
Sarapan sihat pada waktu pagi akan membuatkan anda berfikir lebih baik untuk menu tengahari anda.


  • Anda mahu bekerja dengan lebih baik
Jika anda rasa anda mahu lebih cemerlang dalam kerja anda, maka anda perlu bersarapan setiap pagi. Ini adalah kerana, sarapan pagi mampu membuatkan anda lebih peka dan fokus dengan task anda. Boss anda pun pasti lebih gembira bukan?

Jadi bagaimana dengan menjadikan Shake Herbalife sebagai sarapan sihat anda boleh membantu anda mendapat semua kepentingan tadi?


  1. Shake Herbalife sangat mudah disediakan. Anda hanya memerlukan 3-5 minit sahaja untuk menyediakannya. Tidak perlu bersusah-payah untuk masak pada waktu pagi. Tidak perlu bangun awal pagi untuk menyediakannya.
  2. Shake Herbalife mudah untuk dibawa kemana-mana. Bayangkan! Sambil anda drive kereta ke tempat kerja, anda boleh menikmati sarapan anda yang sedap tu. Tak perlu nak stress mengadap traffic jam tu. Just enjoy your breakfast, tahu-tahu je dah sampai office. Kalau naik LRT lagi senang. Takkan ada muka comot ke sebab makan kuih or minum air teh tarik bungkus lagi.
  3. Shake Herbalife sangat mengenyangkan. Anda tidak akan memulakan hari dengan perut yang berkeroncong lagi. Kalau perut dah kenyang tu, mestilah hati pun senang kan? Shake ni jugak mampu membuat anda kenyang lebih lama daripada makanan lain yang anda ambil. Ini akan mengurangkan pengambilan snek-snek yang tidak sihat sementara menunggu waktu lunch.
  4. Shake Herbalife sangat menyihatkan. Dengan berpuluh-puluh jenis nutrien di dalam segelas Shake, sudah pasti pengambilan nutrisi dalam tubuh badan anda hari tu menjadi lengkap.


Seronok kan dapat banyak manfaat dengan hanya tukar cara permakanan kita?Oleh itu tiada lagi alasan mengapa anda tidak mengambil Shake Herbalife sebagai sarapan sihat anda bermula dari sekarang!! Jika anda ingin bermula dari saat ini, anda boleh hubungi saya segera. Saya akan membimbing anda ke arah persekitaran pekerjaan yang sihat dan ceria yang anda cari selama ini.

Sunday, September 21, 2014

Shake Herbalife Sebagai Makanan Harian

Shake Herbalife Sebagai Makanan Harian

Post yang lepas, saya ada menerangkan mengenai kepentingan makanan bernutrisi dalam badan dan kenapa kita mesti mengubah cara permakanan kita ke arah yang lebih baik bermula sekarang.
Kali ni saya akan beritahu anda satu cara untuk anda memastikan bagaimana anda akan dapat nutrisi yang secukupnya dalam permakanan anda iaitu dengan menjadikan Shake Herbalife sebagai makanan harian anda.

Produk Herbalife : Formula 1 Nutritious Mixed Soy Powder - Nutritious Shake


Formula 1 Shake Herbalife membekalkan protein, karbohidrat, lemak, vitamin dan mineral yang lengkap mengikut kadar yang diperlukan oleh tubuh badan kita. Secara ringkas, jika kita ambil F1 Shake ni, kita tak perlu lagi pening kepala untuk mencari makanan yang lain.
Kajian saintifik menunjukkan bahawa individu yang mengambil shake dua kali sehari dan satu hidangan sihat akan dapat menurunkan berat badan. Pengambilan shake pada waktu pagi sebagai sarapan pula akan dapat mengekalkan kesihatan individu tersebut.



F1 Shake Herbalife akan menjadi meal replacement atau pengganti makanan harian anda. Mungkin selama ini anda tidak menyedari bahawa makanan yang anda ambil selama ini belum tentu cukup nutrien dan belum tentu menyihatkan. Sekarang, dengan menjadikan Shake Herbalife sebagai makanan harian anda, anda akan mampu mengawal kalori permakanan. Kita semua tahu bahawa untuk kurus, anda perlu mengawal pengambilan kalori dalam makanan anda bukan? Itu adlah asas! Jadi, Shake Herbalife sudah tentu mampu membantu anda menghilangkan berat badan anda dan seterusnya menjadikan anda lebih sihat.

Penggantian Shake Herbalife sebagai makanan harian anda sudah menjadikan tubuh badan anda lengkap menerima nutrien yang diperlukan setiap hari. Lihat sahaja berapa banyak nutrisi yang anda akan dapat dalam hanya segelas shake sahaja di bawah ni:


Antara kelebihan Shake Herbalife lagi adalah:

  • Rendah kalori!! Setiap hidangan hanya dalam 90-180 kalori sahaja.
  • Mempunyai 55 jenis nutrien dalam setiap hidangan. Mana anda nak cari hidangan yang mempunyai nutrien lengkap sebegini?
  • Kaya dengan fiber - baik untuk sistem pengahadaman dan pencernaan
  • Sedap dan mengenyangkan!! Anda juga anda merasa kenyang lebih lama.
Jangan risau. Herbalife telah menyediakan pelbagai jenis perisa yang menarik untuk anda pilih dan cara bancuhan shake amatlah mudah.


Jadi jika anda berminat untuk mengubah gaya permakanan anda ke arah yang lebih menyihatkan, anda boleh menghubungi saya sekarang. Ketahui dan rasai bagaimana permakanan seimbang dan sihat akan memberi kesan kepada hidup anda.

Saya bersedia menjadi coach kesihatan anda. Saya akan membantu anda dan memberi anda teknik yang terbaik untuk pengurusan kesihatan anda. Hubungi saya sekarang di 019-3939158.




Kepentingan Mengambil Makanan Bernutrisi

Kita semua memang suka makan. Hari-hari kita akan makan. Tapi adakah makanan anda itu adalah apa yang diperlukan oleh badan anda atau hanya untuk menghilangkan rasa lapar anda? Pernahkah anda terfikir bagaimana setiap makanan yang kita ambil akan mempengaruhi keseluruhan badan kita? Yang lebih penting, adakah anda tahu apa sebenarnya yang ada di dalam makanan anda?

Kita mestilah mempunyai kesedaran untuk menjaga apa yang masuk dalam badan kita. Jangan nak diet atau dah sakit, barulah nak sedar yang tabiat permakanan kita sebenarnya adalah tidak sihat.

Apa itu makanan bernutrisi? (sumber dari encik Google dan Wikipedia)


Secara dasarnya, makanan bernutrisi adalah makanan yang lengkap dengan semua nutrisi yang diperlukan oleh badan seperti semua vitamin (A, D, E, K dll), mineral (kalsium, zat besi, dll), seimbang dengan keperluan protein, karbohidrat dan lemak.

Apakah kepentingan Makanan Bernutrisi?

1.  Pengurusan Berat Badan

Anda nak hilangkan berat badan? Mulakan dengan mengawasi apa yang anda masukkan ke dalam mulut anda. Gantikan makanan tinggi kalori atau tinggi lemak anda dengan makanan yang lebih banyak sayur-sayuran, protein dan karbohidrat. Mulakan secara perlahan-lahan dan anda akan dapat menjadikannya sebagai tabiat anda. Lebihkan salad dan tomato semasa makan nasi ayam. Jadikan buah-buahan sebagai snek anda sebagai pengganti keropok. Nutrisi di dalam sayuran dan buah-buahan akan membuatkan anda rasa kenyang lebih lama.

2.  Pengawalan Gula Dalam Darah
Kita mungkin tidak sedar dengan jumlah gula dalam makanan kita. Makanan tinggi gula seperti roti putih, atau jus buah-buahan dalam kotak, akan menyumbang kepada punca penyakit Diabetis Tahap 2. Anda boleh cuba membuat sendiri jus buah anda di rumah. Bukan sahaja anda boleh mengawal jumlah gulanya, malah anda juga boleh berjimat.

3.  Kesihatan Jantung
Makanan tinggi kolestrol seperti makanan yang bergoreng boleh membentuk plak di dalam saluran arteri anda dan ini akan menyumbang kepada strok dan serangan sakit jantung. 

4.  Mengurangkan Risiko Kanser
Sayur-sayuran dan buah-buahan mengandungi banyak antioksida yang membantu untuk meneutralkan sel-sel yang rosak dalam badan (radikal-radikal bebas yang tidak stabil dan menyebabkan sel kanser bertambah).

Jadi, mula tukar tabiat permakanan anda sekarang. Fikirkan setiap masa apa nutrisi di dalam makanan yang anda bakal ambil dan apa kebaikannya kepada badan anda. Ambil langkah perlahan-lahan jika anda susah untuk melakukannya. Yang penting, anda telah berusaha untuk mengubah kehidupan anda ke arah yang lebih baik.

Sekian.



Saturday, September 20, 2014

Kepentingan Air untuk Kesihatan dan Pengurusan Badan

Dulu saya suka minum air manis-manis, berperisa dan berkarbonat. Suka sangat-sangat! Tapi paling saya gilakan adalah kopi. Apa sahaja jenis kopi terutamanya yang blended tu. Wahhh. Tapi sayangnya, air yang sedap-sedap ni amatlah tidak baik untuk kesihatan dan paling tidak baik untuk mereka yang mempunyai masalah kencing manis.

Sememangnya saya dulu susah untuk mengamalkan tabiat minum air dengan banyak walaupon saya tahu ianya baik untuk kesihatan dan badan saya. Tetapi, dengan nasihat dan tunjuk ajar dari coach Herbalife saya, dan juga atas kesedaran diri sendiri yang semakin meninggi, saya berjaya mengatasi masalah tersebut. Saya kini tidak lagi susah untuk minum air dan saya amat bangga dengan diri saya kerana saya boleh minum air kosong lebih dari yang disarankan. Saya juga tidak lagi mengambil segala minuman yang manis dan berkarbonat. Herbalife sememangnya mengubah tabiat hidup saya ke arah yang jauh lebih baik.
  • Shake Herbalife - rasa shake yang sedap dan lazat menyebabkan ketagihan saya terhadap benda- benda manis semakin berkurang.
  • Rasa nak minum teh seperti yang biasa anda lakukan setiap hari? Anda boleh cuba Teamix Herbalife. Teh ini bukan sahaja menyegarkan, malah minuman ni boleh membakar kalori seperti 20minit bersenam.
  • Herbal Aloe Concentrate - Selain daripada menghilangkan dahaga dan menyejukkan badan, air aloe ni jugak baik untuk sistem perkumuhan dan kecantikan kulit.
Saya tahu bukan senang mahu beralih dari tabiat minum air manis kepada air kosong. Percayalah, saya pernah berada di situ. Tapi dengan usaha, anda pasti berjaya. Anda boleh melatih diri anda secara perlahan-lahan. Pakar menyarankan anda untuk cuba 'infused water'.

Apa itu infused water?



Infused water ni adalah air kosong yang dicampur dengan buah-buahan segar. Infused water ni banyak sangat khasiatnya. Antaranya:
  • Meningkatkan metabolism dalam badan.
  • Boleh mengenyangkan (maka kita akan kurang makan junk food)
  • Membantu menyingkirkan toksin daripada dalam badan.
  • Membantu menaikkan mood
  • Menjaga organ di dalam tubuh semasa kita berpeluh kerana bersenam.
  • Menyegarkan badan terutamanya pada waktu tengahari.

Ada banyak cara nak buat infused water ni. Setiap bancuhan ada fungsi dia sendiri. Memandangkan infused water ni rendah kalori, anda boleh minum sebanyak mana yang anda suka. 

cara mudah nak buat infused water

Ni cara nak buat infused water ikut fungsi dia:
  1. Teh hijau, daun pudina, limau - untuk pembakaran lemak, sakit kepala, penghadaman, dan segarkan nafas.
  2. Strawberi, kiwi - untuk sistem imunisasi, kesihatan kardiovaskular, pengaliran darah, pengahadaman.
  3. Timun, limau dan lemon - untuk pengurusan berat badan, kontrol makan, hidrasi, penghadaman.
  4. Lemon, limau, oren - untuk penambahan vitamin C, pertahanan badan
Kesimpulannya, badan kita memerlukan air dengan jumlah yang banyak. 8 gelas sehari sebenarnya adalah jumlah minimum sahaja. Badan kita perlu sentiasa dihidrasi. Jika anda mengamalkannya, anda akan perasan perubahan pada kulit muka anda, rambut dan kuku semakin cantik dan yang penting, membuatkan anda sentiasa kenyang!

Sekian.



Friday, September 19, 2014

Kesan Herbalife - Analisa Kesihatan dan Perubahan pada Kulit Wajah

Saya sebenarnya sudah lama mengambil Herbalife sejak saya mula bekerja tahun 2011. Tapi masa tu saya cuma mengambilnya sebagai sarapan pagi sebab kerja saya menyebabkan jadual harian saya sangat-sangat padat. Jadi dengan mengambil shake Herbalife, saya rasa lebih bertenaga, senang nak bangun pagi dan yang paling penting... KENYANG!!!
Peraturan kerja memerlukan saya melakukan beberapa ujian kesihatan sebelum mula bekerja (urine test..X-ray..etc..) untuk memastikan yang saya layak untuk bekerja (fit to work) memandangkan kerja-kerja saya kebanyakkannya melibatkan kekuatan fizikal saya.

Selepas dua tahun, saya perlu mengambil semula ujian-ujian tu untuk memperbaharui kad kerja saya. Kebetulan saya masih lagi menyimpan keputusan ujian sebelumnya jadi saya pun membuat perbandingan.

Ini result saya, dua tahun mengambil Shake Herbalife sebagai sarapan harian saya:

(keputusan adalah tidak tipikal untuk setiap individu)

Daripada result ni, kita nampak yang kolestrol saya menurun. Walaupun tidak banyak tapi "good" cholestrol saya (HDL) pun menaik juga. LDL level ("bad" cholestrol) dan Uric Acid saya pula menurun dan ini menunjukkan yang metabolisme badan saya bertambah baik.
Walaubagaimanapun, result yang lain menunjukkan yang saya sangat kekurangan air :P (masa ni masih tiada kesedaran tentang pentingnya air dalam badan). So, need more water!!
(anda boleh paham lebih lanjut tentang keputusan ujian darah dan air kencing anda di SINI)

Saya jugak sedar yang kulit muka saya semakin bertambah baik. Saya mempunyai masalah kulit muka yang sangat teruk sejak saya sekolah menengah dan bertambah teruk semasa saya di universiti (mungkin stress belajar). Kulit saya berjerawat dan berminyak. Muka saya pulak kusam. Memang tak berserilah! Tapi sejak mengamalkan Herbalife walaupun hanya sebagai sarapan harian, kulit saya bertambah baik. Jika anda nak tahu, kerja saya memerlukan saya bergelumang dengan minyak, gris dan kotoran-kotoran lain, tapi kulit saya tetap OK!

(keputusan adalah tidak tipikal untuk setiap individu)

Jadi jika anda mencari sarapan yang sesuai untuk hari sibuk anda tapi masih kelihatan bertenaga dan menjadi sihat as a bonus, hubungi saya sekarang!

Sekian,
Aiza.


Wednesday, September 17, 2014

Kenapa Herbalife?

Kali ini saya akan berkongsi dengan anda sebab-sebab utama saya memilih Herbalife (HL). Sebab utama sudah semestinya kerana saya nak kurus!!!
Berjaya hilang 2kg dalam masa 10 hari pertama saya sejak mengamalkan pengambilan Herbalife secara serius dalam hidup saya telah menambah semangat kepada diri saya untuk terus menggunakan produk ini.


1. Shake Herbalife hanya mengandungi nutrisi-nutrisi sihat yang memang diperlukan oeh tubuh badan kita setiap hari. Sekurang-kurangnya HL shake ini akan memastikan semua nutrisi penting tu akan diterima oleh badan saya SETIAP HARI. Kalau saya ambil cereal full grain untuk sarapan pon belum tentu lagi nutrisi yang saya terima lengkap seperti HL shake
2.Shake ni akan menggantikan semua makanan yang tak berkhasiat yang saya ambil - yang bergoreng,yang berminyak, dan yang berlemak dalam makanan yang biasa saya ambil setiap hari-semua makanan tu memang selalunya yang paling sedap utk dinikmati tapi sangat tak baik untuk tubuh badan kita.
3.HL Shake sangat la mengenyangkan. Tambah pulak kalau anda mengambil HL shake, anda wajib minum air yang sangat banyak. Jadi, secara tak lansung anda mengambil jumlah air yang mencukupi setiap hari.
4.Saya tak perlu nak pening kepala fikir apa yang saya nak makan waktu pagi dan malam. Bekalan makanan saya sentiasa tersedia setiap hari.
5. Saya masih boleh menikmati makanan yang saya suka, yang melazatkan dan mengiurkan setiap hari. Saya memang suka makan. Tapi dengan Herbalife, saya tahu yang kesihatan saya masih terjaga dan nutrisi makanan dalam badan saya sentiasa mencukupi.
6. Masalah kulit muka saya semakin berkurangan. Tiada lagi pengambilan makanan berminyak yang berlebihan, maka tiada penyumbang kepada makhluk dibenci itu. huhu..


Saya yakin saya akan menambahkan lagi sebab untuk terus menggunakan Herbalife. Saya yakin Herbalife akan terus mengubah hidup saya ke arah yang lebih baik. Dan saya yakin pilihan saya ini adalah betul.

Jika anda juga mahu mengubah hidup anda dan merasai sendiri keseronokan menghilangkan berat badan dengan Herbalife, anda boleh hubungi saya sekarang.

Sekian,
Aiza



Thursday, July 17, 2014

Why Herbalife?? (Pengalaman Sendiri)

Sekarang ni senang sangat nak cari produk menguruskan badan. Cari je kat dalam google tu, semua jenis produk akan keluar. Tapi macam mana nak tau yang mana satu adalah yang terbaik? Yes, dengan beli dan pakai sendiri produk tu.

Post kali ni saya nak share pengalaman obses-nak-kurus diri sendiri. Seumur hidup saya, saya tak pernah merasa kurus. Jadi, saya sangat mudah terpengaruh bila ada sahaja iklan-iklan yang boleh menurunkan berat badan dengan cepat. Saya nak kurus, tapi saya malas diet, saya malas exercise!
Instead, saya cari jalan mudah dengan beli produk untuk menguruskan badan saya. Suatu hari, saya terpikat dengan satu produk ni berdasarkan testimoni yang begitu menyakinkan dalam FB. Lepas satu bulan, masih tiada perubahan walaupun satu kg, saya ambil keputusan untuk berhenti.
Selepas beberapa bulan, keluar satu berita yang produk itu sebenarnya tidak mendapat kelulusan KKM dan BERACUN! Rasa tertipu, kecewa dan risau dengan kesihatan sendiri :(


-gamba sekadar hiasan-


Saya juga pernah diet sendiri. Saya masih student di UTP masa tu. Saya berlapar dan jogging setiap hari. Resultnya? Memang cepat tapi.... tak kekal lama dan tidak menyihatkan. Saya jadi letih sebab kekurangan makanan dan saya stress sebab terpaksa berlapar.

Jadi, saya mengambil keputusan untuk mengambil Herbalife dengan melihatkan hasilnya kepada kakak saya sendiri. (anda boleh melawat blog kakak saya di sini )
Saya mendapat inspirasi daripada kakak saya sendiri. Kakak saya hilang berat badan dengan produk Herbalife. Jika kakak saya boleh, kenapa saya tidak boleh? Dan jika saya boleh, kenapa anda tidak boleh?
Saya mula mengambil Herbalife sejak 2009 tetapi tidak begitu serius mengambil produk ini tetapi saya masih merasai kesan-kesan positif daripada Herbalife. Sampai sekarang saya menyesal kenapa saya tidak serius dengan produk ini dari dulu.

Sekarang alhamdulillah, hati saya akhirnya terbuka untuk betul-betul serius dengan produk yang bagus ini. Kesannya kepada hidup saya adalah diluar jangkaan saya.

Teruskan membaca post saya seterusnya untuk mengetahui bagaimana Herbalife boleh mengubah hidup anda dan bagaimana Herbalife akan memberi anda seribu satu alasan untuk terus menggunakan produk ini sampai bila-bila.

Sekian,
Aiza.



Adakah Anda Orang Itu?

Adakah anda??

1. Mahu MENGURANGKAN berat badan?


2. Mahu MENAMBAHKAN berat badan??


3. Mahu MENGEKALKAN berat badan??


4. Mahu menjalani KEHIDUPAN SIHAT dan mengamalkan PERMAKANAN BAIK??


Jika anda mahukan salah satu daripada yang di atas tadi,  anda berada di website yang betul untuk mengubah diri anda. Bertindak sekarang!! Tanya saya bagaimana. PM/email/Whatsapp saya untuk mengetahui lebih lanjut tentang bagaimana Herbalife boleh mengubah anda menjadi apa yang anda inginkan.

Welcome to my blog



Assalammualaikum/Hi

Selamat datang saya ucapkan. Terima kasih kerana menyudikan diri anda dan memilih untuk singgah ke blog saya yang serba kekurangan ni.

Sekiranya anda memilih untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk-produk Herbalife, maka saya ucapkan TAHNIAH sebab anda mempunyai inisiatif untuk cuba membawa kehidupan anda ke arah yang lebih baik dan menyihatkan.

InshaAllah, janji saya, saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana Herbalife akan mengubah hidup anda sebagaimana ia telah mengubah hidup saya. Don't look me as another saler/promoter.. Look me as someone yang nak berkongsi keindahan menjaga kesihatan menggunakan satu medium which is Herbalife to maximize our health consumption.

So, sit back and relax. Enjoy the blog~

Ciao,
Aiza




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...