Saturday, September 27, 2014

Shake Herbalife sebagai Sarapan Sihat

Shake Herbalife sebagai sarapan sihat


Kadang-kadang celik je mata bangun pagi, kita dah ade to-do-list yang perlu diselesaikan untuk hari itu. Dapat bayangkan bagaimana letihnya badan dan penatnya otak untuk menyelesaikan setiap task. Rasa malas je nak bangun dari katil pagi tu. Tapi tanggungjawab tetap diutamakan.
Sebelum gerak ke tempat kerja, kita berfikir, "Apa aku nak sarapan harini? Takpe, nanti kat office makan dengan kawan-kawan kat kedai makan tepi pejabat tu. Ada nasi lemak, mee goreng, teh tarik. Nasi minyak pun ada!"
Tapi sampai je office, Bos dah mintak report lebih awal dari masa yang diberi, client pulak call nak datang untuk inspect barang. Jadi, kita pun tak sempat nak breakfast. Apa yang ada, biskut ke, coklat ke kat dalam laci tu, kita ngap je. Lepas tu pergi pantry buat air instant coffee. Sudahlah tak dapat proper breakfast, makan pulak makanan yang tak sihat. Lepas tu, tak kenyang pulak tu. Maka masa lunch, kita pun bedal la semua makanan yang ada untuk hilangkan kelaparan.

Tahukah anda bahawa dengan menjadikan Shake Herbalife sebagai sarapan sihat anda,  anda sudah menghilangkan kebanyakan masalah yang anda hadapi tadi? Anda bukan sahaja dapat menikmati sarapan sihat dan sedap! Malah, anda akan dapat menghilangkan berat badan secara tidak sedar.

Kenapa anda harus bersarapan pagi?

  • Anda mahu menghilangkan berat badan
Jika anda mempunyai perancangan untuk menghilangkan berat badan, anda pasti mahu bersarapan setiap pagi. Kajian menunjukkan mereka yang tidak mengambil sarapan pagi terdorong untuk makan lebih banyak pada waktu tengahari. Ini adalah kerana mereka sudah menahan lapar dari awal pagi lagi. Jadi selalunya, waktu makan tengahari mereka akan makan lebih untuk menghilangkan lapar mereka serta merta.

Perbezaan jumlah makan yang diambil oleh mereka yang bersarapan dan tidak (sumber: Google)
  • Anda mahu meningkatkan tenaga badan anda
Metabolisme badan diperlukan untuk menghasilkan tenaga yang diperlukan oleh badan setiap hari. Semakin tinggi metabolisme badan anda, anda semakin bertenaga dan sihat. Sarapan pagi akan "mengejutkan" sistem metabolisme dalam badan untuk membakar kalori menjadi tenaga yang diperlukan anda. Kalori ini juga perlu dibakar untuk membantu anda menurunkan berat badan dengan lebih cepat.

  • Anda mahu mood anda baik
Anda memang patut bersarapan untuk permulaan hari yang baik! Kajian menunjukkan bahawa sarapan pagi boleh membantu mood anda menjadi lebih baik. Dengan mood yang baik, anda pasti berasa senang untuk melakukan kerja-kerja anda sehingga ke penghuejung hari. Anda juga tidak akan mudah stress dengan kerja anda.
Sarapan sihat pada waktu pagi akan membuatkan anda berfikir lebih baik untuk menu tengahari anda.


  • Anda mahu bekerja dengan lebih baik
Jika anda rasa anda mahu lebih cemerlang dalam kerja anda, maka anda perlu bersarapan setiap pagi. Ini adalah kerana, sarapan pagi mampu membuatkan anda lebih peka dan fokus dengan task anda. Boss anda pun pasti lebih gembira bukan?

Jadi bagaimana dengan menjadikan Shake Herbalife sebagai sarapan sihat anda boleh membantu anda mendapat semua kepentingan tadi?


  1. Shake Herbalife sangat mudah disediakan. Anda hanya memerlukan 3-5 minit sahaja untuk menyediakannya. Tidak perlu bersusah-payah untuk masak pada waktu pagi. Tidak perlu bangun awal pagi untuk menyediakannya.
  2. Shake Herbalife mudah untuk dibawa kemana-mana. Bayangkan! Sambil anda drive kereta ke tempat kerja, anda boleh menikmati sarapan anda yang sedap tu. Tak perlu nak stress mengadap traffic jam tu. Just enjoy your breakfast, tahu-tahu je dah sampai office. Kalau naik LRT lagi senang. Takkan ada muka comot ke sebab makan kuih or minum air teh tarik bungkus lagi.
  3. Shake Herbalife sangat mengenyangkan. Anda tidak akan memulakan hari dengan perut yang berkeroncong lagi. Kalau perut dah kenyang tu, mestilah hati pun senang kan? Shake ni jugak mampu membuat anda kenyang lebih lama daripada makanan lain yang anda ambil. Ini akan mengurangkan pengambilan snek-snek yang tidak sihat sementara menunggu waktu lunch.
  4. Shake Herbalife sangat menyihatkan. Dengan berpuluh-puluh jenis nutrien di dalam segelas Shake, sudah pasti pengambilan nutrisi dalam tubuh badan anda hari tu menjadi lengkap.


Seronok kan dapat banyak manfaat dengan hanya tukar cara permakanan kita?Oleh itu tiada lagi alasan mengapa anda tidak mengambil Shake Herbalife sebagai sarapan sihat anda bermula dari sekarang!! Jika anda ingin bermula dari saat ini, anda boleh hubungi saya segera. Saya akan membimbing anda ke arah persekitaran pekerjaan yang sihat dan ceria yang anda cari selama ini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...