Thursday, April 30, 2015

Cara Atasi Perut Buncit

Bagaimana cara untuk mengatasi perut buncit?

Saya rasa hampir semua orang mempunyai masalah dengan bahagian perut mereka. Masalah perut boroi/ perut buncit menjadi salah satu masalah yang memang susah untuk disembunyikan. Masalah perut buncit tidak hanya pada mereka yang berbadan gemuk sahaja. Mereka yang berbadan kurus juga berpotensi besar mempunyai lemak viseral yang tinggi.

Kebanyakkan daripada kita membuat pelbagai alasan untuk menutup masalah perut buncit. Ada yang kata tanda bahagia la (bagi mereka yang dah kahwin), hati senang la, dan macam-macam lagi. Hakikatnya, mereka hanya ingin menutupi perasaan mereka sendiri iaitu perasaan malu mereka yang lebih besar daripada perut mereka. Apa pun alasan mereka, dan walaupun mereka melakukan bermacam cara untuk menyorokkan perut buncit, mereka masih lagi menyimpan lemak-lemak tersebut dan tidak mahu melakukan perubahan sebenar dan menukar cara hidup mereka.

Sebenarnya lemak yang berada di perut amatlah membahayakan. Selain merosakkan penampilan kita, lemak pada perut juga boleh meningkatkan risiko penyakit jantung, strok dan diabetes sekiranya dibiarkan berlarutan. Jadi jangan ambil mudah masalah anda dan ketahui cara atasi perut buncit anda.

Apa itu lemak visceral?

Setelah proses pencernaan makanan, kalori yang berlebihan di dalam badan kita akan disimpan menjadi dua jenis lemak iaitu:
  • lemak visceral - lemak yang melapisi di sekeliling organ dalaman
  • lemak subkutan - lemak di bahagian hadapan perut dan berhampiran kulit.
Lemak subkutan dianggap kurang bahaya kerana lebih mudah dihilangkan berbanding lemak viseral. Lemak visceral lebih susah untuk dihilangkan kerana lemak ini akan menempel di sekeliling organ dalaman kita. Lemak visceral inilah punca sebenar perut buncit.



Timbunan lemak visceral di perut sangat berbahaya kepada kesihatan kerana dapat meningkatkan risiko pelbagai jenis penyakit seperti diabetis, penyakit jantung, hipertensi, dan strok. 

Cara atasi perut buncit dengan Herbalife


Salah satu komponen penting di dalam proses menghilangkan berat badan adalah protein! Jika anda bercadang untuk menguruskan badan, pengambilan protein dalam badan anda adalah salah satu idea terbaik untuk mendapat hasil yang anda idamkan. Selain dapat menghilangkan berat badan, protein juga selalu dikaitkan dengan kehilangan lemak pada perut.
Sebuah kajian telah menunjukkan bahawa protein dan lemak pada perut amat berkait rapat iaitu, mereka yang mengamalkan pengambilan protein yang baik dan lebih banyak akan mengurangkan risiko perut buncit. Berikut adalah info lebih mendalam mengenai Formula 3 Herbalife:


Selain Formula 3, Shake Herbalife Formula 1 juga akan membantu anda mengatasi perut buncit. Kandungan nutrisi di dalam Shake Herbalife sememangnya sudah membekalkan keperluan nutrisi yang diperlukan oleh badan kita. Bila badan kita cukup nutrisi, memang mudah untuk kita menurunkan berat badan kita.

Untuk mengatasi perut buncit, anda juga perlu memastikan tahap metabolisme anda tinggi untuk membakar lemak di dalam badan. Selain meningkatkan kadar metabolisme dalam badan kita, teamix juga akan membantu membuang toksin di dalam usus. Saya sendiri memang amat gemarkan teh Herbalife ini kerana teh ini juga akan menambah tenaga untuk saya terutamanya selepas makan tengahari. Saya kekal segar dan aktif selepas makan di perjabat.

Jadi, usah biarkan lagi masalah perut buncit membelenggu diri anda. Anda kini sudah tau cara mudah untuk mengatasi masalah lemak di perut anda. Ingatlah, lemak di perut sangat berbahaya. Sudah tiba masa untuk anda melakukan sesuatu dengan masalah anda.

Jika anda mahu saya membantu anda untuk mengatasi masalah anda, anda boleh hubungi saya dan lantik saya sebagai coach anda. Saya teruja untuk melihat hasil yang mengkagumkan pada anda.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid


Thursday, April 16, 2015

Tips Kulit Sihat dan Cantik

SKIN Herbalife: Bebas paraben dan sulfat

Semua orang mahukan kulit yang cantik dan sihat sampai sanggup lakukan apa sahaja demi untuk dapatkan kulit yang diimpikan. Ada yang sanggup habis duit beribu-ribu untuk kelihatan cantik. Beli apa sahaja produk yang memberi hasil yang cepat tanpa fikirkan kesan sampingannya selepas itu. Berapa ramai antara kita sebenarnya yang betul-betul mahukan kulit cantik dan sihat dengan selamat? Anda mahu tahu apakah tips kulit sihat dan cantik?

Apa itu paraben dan sulfat?

Paraben dan sulfat adalah antara bahan kimia yang kebanyakkan memang ada di dalam barang-barang kosmetik dan barang penjagaan kulit termasuklah syampu dan sabun badan.
Paraben digunakan di dalam barang kosmetik/ barang penjagaan kulit supaya bertahan lebih lama manakala sulfat pula adalah salah satu ejen pembersihan yang juga selalu digunakan untuk barang-barang cucian seperti pencuci lantai dan sabun mandi.
Paraben dan sulfat boleh dikatakan antara bahan kimia yang memang wajib ada di dalam kebanyakkan barang kosmetik dan penjagaan kulit di pasaran.



Bahaya paraben dan sulfat

Mengikut kajian, paraben berupaya menyerupai sel yang lain iaitu estrogen. Secara ringkas, apabila terlalu banyak estrogen di dalam badan, maka makin meningkatlah peratusan kanser dalam badan. Paraben dipercayai boleh menjadi salah satu punca awal kanser payudara.

Seperti saya cakap tadi, sulfat digunakan di dalam kebanyakkan produk-produk pembersihan termasuklah pencuci lantai rumah. Walaupun produk-produk kecantikan cuma menggunakan jumlah yang sedikit, sulfat mampu memberikan kesan seperti keradangan kulit, iritasi dan juga dipercayai boleh menjadi punca kanser, kataraks dan masalah buah pinggang.

Tips Kulit Sihat dan Cantik: Bagaiman SKIN Herbalife akan membantu anda

SKIN Herbalife telah disahkan bebas paraben dan sulfat. Produk SKIN merupakan nutrisi penjagaan kulit berasaskan penyelesaian, bermakna ia menyediakan penyelesaian kepada kulit anda melalui nutrisi dengan membekalkan nutrien-nutrien yang baik untuk kulit anda. Produk SKIN telah diuji secara dermatologi dan sememangnya diperbuat daripada ramuan-ramuan yang terbaik.

Apa yang paling saya suka adalah, produk SKIN dibuat sesuai dengan semua jenis kulit. Anda boleh rujuk coach anda untuk mengetahui program yang mana paling bersesuaian dengan jenis kulit anda.



Jadi selepas ini, berhati-hatilah dan ambil tahu bahan yang ada dalam barang kosmetik/penjagaan muka kita. Kulit kita berhak untuk dapat yang terbaik kerana hasilnya nanti pasti akan memberikan anda rasa yang terbaik.

Lantik saya sebagai coach anda. Saya akan berikan anda tips kulit sihat dan cantik, cara permakaian SKIN yang terbaik dan tunjukkan bagaimana SKIN Herbalife akan dapat membantu anda mendapatkan kulit idaman anda. Saya yakin anda akan berasa teruja dengan hasilnya sebagaimana saya sudah merasainya.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Tuesday, April 14, 2015

Kekal Bertenaga dan Kurus Semasa Berpuasa

Bagaimana untuk kekal bertenaga dan dapat kurus walaupun berpuasa?

Bulan puasa akan tiba tidak lama je lagi. Alhamdulillah, sekarang saya mula melatih diri berpuasa sebagai persediaan untuk Ramadhan nanti. Saya sangat teruja setiap kali menanti Ramadhan. Bukan sahaja sebab bulan tu adalah bulan terbaik untuk kita beribadat, malah bulan ini juga saya akan gunakan untuk melatih diri untuk lebih berdisiplin dalam permakanan saya.



Sebelum ni, saya sentiasa ada masalah semasa bulan puasa. Dulu semasa sahur, saya akan makan sebanyak mungkin supaya saya tidak akan lapar untuk sepanjang hari. Tetapi, saya jadi mengantuk dan malas pula untuk berbuat aktiviti walaupun masih di awal pagi. Di tempat kerja pula, saya mudah merasa letih dan rasa lapar padahal saya sudah makan banyak kan sahur tadi. Semasa berbuka puasa pula, saya akan membeli apa sahaja juadah yang saya mahu tanpa fikirkan apa-apa mengenai kesihatan. Saya dah tak fikir dah, elok ke tak makanan/minuman itu untuk saya, asalkan saya kenyang dan hilang craving saya. Selepas berbuka, mula la rasa mengantuk dan letih lagi. Lepas tu rasa berat je untuk pergi sembahyang terawih. Anda rasa macam tu jugak tak?

Selepas saya mula berpuasa dengan Herbalife, tiada lagi rasa tidak selesa untuk puasa. Saya tidak lagi terlebih kenyang selepas sahur dan berbuka. Saya dapat mengekalkan tenaga yang diperlukan sepanjang hari dan tenaga untuk beribadat.

****Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Lebih peluang untuk kurus badan

Memandangkan masa puasa kita perlu menahan diri dari makan dan minum, jadi saya ambil peluang ini untuk buang semua ketagihan saya untuk mengunyah. Saya memang jenis orang yang suka mengunyah/ sukakan kudap-kudapan. Jadi masa bulan puasa inilah saya dapat melatih diri saya lebih berdisiplin dan dapat buang kalori yang tidak penting daripada kudap-kudapan tu semua daripada masuk dalam badan saya.

Apabila berpuasa dengan Herbalife, lebih banyak lagi nutrisi masuk ke dalam badan saya dan lebih mudah untuk diserap kerana tiada gangguan 'kalori tidak perlu' untuk badan. Hasilnya, badan saya lebih cepat hilang berat badan!

Kekal bertenaga sepanjang puasa

Selain lapar, masalah seperti mudah letih dan mengantuk sepanjang seharian puasa juga sentiasa membuatkan kita tidak selesa untuk berpuasa. Tetapi dengan nutrisi yang ada dalam Shake Herbalife, sudah cukup memberi anda tenaga. Badan kita memerlukan nutrisi seperti protein, vitamin dan mineral untuk kekal sihat. Tetapi sebaliknya kita bekalkan lemak, karbohidrat tinggi dan cuma sedikit vitamin sahaja semasa sahur atau waktu berbuka kita.

Selain Shake Herbalife, Aloe dan Teh Teamix juga akan membantu anda mengekalkan kesegaran dan tenaga untuk sepanjang hari puasa dan untuk beribadat di malam hari. Aloe dan Teamix ini akan membantu untuk mencuci usus kita seterusnya membantu kita menyerap lebih banyak nutrisi-nutrisi untuk badan kita.

Jadi jangan tunggu lagi. Mula berpuasa dengan Herbalife sekarang. Ambil peluang bulan puasa kali ini untuk hilangkan berat badan anda! Lihat dan rasai sendiri perubahan untuk badan anda dengan Herbalife. Lantik saya sebagai coach anda, dan saya akan membantu anda untuk mendapatkan hasil terbaik yang anda impikan selama ini.

Selamat berpuasa :)

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Thursday, April 9, 2015

Kulit Cantik Secara Semulajadi

Bagaimana untuk mendapatkan kulit cantik semulajadi dengan SKIN Herbalife?

Saya memang jenis orang yang tidak suka memakai make up. Tapi sebelum ni, saya memang tiada pilihan, disebabkan kulit muka saya yang gelap dan berjerawat, saya tidak mempunyai keyakinan diri lansung untuk keluar tanpa memakai make up walaupun saya tidak menyukainya. Sudah bermacam jenis produk penjagaan muka saya cuba. Ada yang memberi hasil yang sementara, ada pula yang membuatkan kulit saya lebih teruk!

Alhamdulillah, kini saya sudah lebih yakin untuk keluar tanpa secalit make up pun. Saya juga lebih yakin untuk 'selfie' tanpa buat sebarang edit pada gamba saya. Saya dapat rasakan kulit cantik secara semulajadi. Ini antara perubahan ketara yang saya dapat rasakan selepas menggunakan SKIN Herbalife:
  • Tiada lagi kulit kering yang melampau pada bahagian pipi saya.
  • Tiada lagi kulit berminyak pada kawasan T-zone saya.
  • Kulit terasa lembab sama rata pada seluruh wajah
  • Bintik hitam pada hidung saya semakin berkurangan
  • Jerawat-jerawat mengecut secara sendiri 
  • Tiada lagi jerawat baru yang timbul.
**Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.
Yakin untuk keluar tanpa secalit make up!

Kulit cantik secara semulajadi? Bagaimana cara saya mendapatkannya:

1. Pakai penjagaan kulit yang lengkap

Jangan jadi seperti saya yang dulu, saya tidak merasakan bahawa toner, atau pelembab adalah penting. Dahulu saya hanya memakai pencuci muka dan apa sahaja jenis krim muka di wajah saya. Rupanya, setiap langkah lengkap penjagaan kulit itu adalah penting. Jika tidak, tak mungkinlah setiap produk yang ada di pasaran sekarang semuanya lengkap dariapada pencuci hinggalah kepada pelembab. Tetapi, istimewanya SKIN Herbalife adalah kandungannya yang sesuai dengan semua jenis kulit muka, dan diuji secara dermatologi yang mampu memberi kesan kepada kulit kita selepas 7 hari penggunaan! Ya, 7 hari!! 

2. Ketahui jenis kulit anda

Ini sangat penting. Anda perlu tahu jenis kulit anda dan penjagaan yang sesuai untuknya. Saya baru tahu rupanya saya mempunyai kulit kombinasi. Selama ini, saya ingatkan kulit saya jenis berminyak, jadi cara penjagaan saya pun dah salah. Terima kasih kepada coach saya, saya kini lebih memahami bagaimana teknik yang terbaik untuk saya yang mungkin berbeza pula dengan orang lain. Dengan SKIN Herbalife, anda tidak perlu risau. Luahkan apa masalah dan kerisauan yang anda ada supaya coach anda dapat membantu anda mendapat hasil yang anda inginkan.

3. Nutrisi dalaman

Untuk mendapatkan kulit cantik secara semulajadi, anda juga perlu menjaganya dari dalam. Maksudnya, anda perlu jaga apa yang masuk dalam mulut anda. Sel kulit kita akan berganti setiap 21 hari dan kulit akan mengeluarkan hasil apa yang kita makan. Jika anda banyak makan makanan yang berminyak, maka kulit anda menjadi bermasalah begitulah sebaliknya. Bagi saya, Shake Herbalife sudah membekalkan nutrisi yang selengkapnya untuk kulit saya. Saya mahu cantik luar dan dalam.

4. Penjagaan kulit terbaik

Penjagaan kulit terbaik mempunyai kandungan yang terbaik. SKIN Herbalife mempunyai campuran optimum Vitamin B3, Vitamin C dan E, Aloe Vera dan bahan kandungan botani yang lain. SKIN Herbalife juga adalah tanpa paraben dan sulfat yang sangat bahaya kepada kulit kita.

Saya gembira telah jumpa produk yang sesuai dengan kulit saya sebab itu saya teruja untuk berkongsi pengalaman saya dengan anda. Rasakan sendiri perubahan pada kulit anda dan anda akan tahu anda telah menjumpai yang terbaik untuk anda.

Hubungi saya untuk membuat temujanji SKIN dengan saya. Rasai perubahan dengan sekali percubaan sahaja.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Wednesday, April 8, 2015

Kurus Badan Dengan Makanan Sedap

Betul ke boleh kurus badan dengan makanan sedap?

Wah! Terkejut kan? Selalu kalau nak hilangkan berat badan, mesti kena jaga makan, mesti kena banyak makan yang sihat je, tapi kebanyakkan makanan sihat mesti tak sedap kan? Kesannya? Diet tu mesti tidak bertahan lama. Kita pun mudah ingin berputus asa untuk berdiet lagi.

Diet bagi saya adalah sesuatu yang menyeronokkan. Diet saya penuh dengan makanan yang sedap-sedap. Saya sentiasa 'looking forward' untuk setiap waktu makan saya. Makanan diet saya semuanya sedap-sedap dan saya makan lengkap; sarapan pagi, makan tengah hari dan makan malam! Tiada lagi seperti dulu, makanan diet saya sekarang membuatkan saya gembira untuk bangun setiap hari untuk rasakan kesannya kepada saya setiap hari. Jadi bagaimana untuk kurus badan dengan makanan sedap?

Sarapan sedap

Anda pasti akan lebih bersemangat untuk bangun bila memikirkan betapa sedapnya sarapan pagi yang menanti anda. Bayangkan betapa mudahnya mendapat sarapan yang sedap, sihat dan mengenyangkan! Semuanya mudah dengan Shake Herbalife! Shake Herbalife akan membuatkan anda berasa kenyang tetapi tidak terlalu mengenyangkan dan mengantuk seperti nasi lemak yang anda makan selama ini. Anda boleh membancuh Shake Herbalife anda mengikut resepi anda sendiri dan anda masih lagi dapat menikmati sarapan pagi sedap yang rendah kalori.

Makan Tengahari Sedap

Tiada paksaan untuk anda menahan diri anda daripada kelaparan apabila anda mengambil Shake Herbalife seperti diet-diet yang lain. Anda boleh menikmati waktu makan tengahari anda seperti biasa. Keluarlah nikmati waktu rehat tengahari anda dan nikmati makanan anda asalkan, dengan portion makanan yang betul.

Makan Malam Sedap

Waktu makan seterusnya yang pasti anda ternanti-nanti. Anda akan lebih menikmati shake Herbalife anda yang sedap memandangkan anda akan mempunyai masa yang lebih banyak untuk mencuba pelbagai resepi baru. Shake Herbalife sebelum tidur akan dapat membantu memperbaiki dan memperbaharui sel-sel badan anda. Jadi bagus bukan? Dah la dapat makan sedap, makan makanan yang membantu sel badan pulak tu.



Tiada lagi diet yang membosankan. Tiada lagi diet yang tidak menyelerakan. Tiada lagi diet yang membuatkan anda ingin berputus asa setiap hari.

Tukar diet anda kepada diet yang penuh dengan makanan-makanan yang sedap!Yang membuatkan anda ingin bangun dan tempuhi hari anda dengan penuh semangat. Anda tidak akan perasan pun yang anda sedang berdiet dan dapat kurus badan dengan makanan sedap.

Hubungi saya sekarang untuk kurus badan anda dengan makanan sedap!

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Wednesday, April 1, 2015

Testimoni Herbalife

Testimoni Herbalife: Perubahan ketara Kak Atiqah

Kali ni saya sangat teruja untuk berkongsi dengan anda mengenai perubahan yang dirasai Kak Atiqah. Saya jumpa Kak Atiqah semasa Herbalife Opportunity Meeting (HOM) di Kuantan. Saya benar-benar bangga dan teruja dengan perubahan Kak Atiqah! Saya menjadi semakin semangat untuk mendapatkan berat badan yang saya impikan. Bukti perubahan telah saya saksikan depan mata saya! Jadi saya tahu, saya juga boleh melakukannya.


Bayangkan!! Kak Atiqah telah berjaya menghilangkan 10.6kg!! Dan beliau masih lagi meneruskan misi untuk menguruskan badan. Alhamdulillah, perubahan kesihatan beliau juga memang mengagumkan saya. Saya bangga dengan pilihan yang telah dipilih oleh beliau.

Jika anda juga ingin mencapai perubahan seperti Kak Atiqah, atau anda bersedia untuk membuat pilihan yang terbaik untuk menurunkan berat badan anda, anda boleh menghubungi saya dan lantik saya sebagai coach anda! Saya sememangnya teruja untuk membantu anda dan menjadi sebahagian daripada perjalanan anda untuk mendapatkan berat badan yang anda impikan.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Tuesday, March 31, 2015

Program dan Aktiviti Herbalife

Program dan Aktiviti Herbalife: Kenapa anda patut menghadirkan diri ke HOM?

Apa itu Herbalife Opportunity Meeting (HOM)?



HOM adalah salah satu program Herbalife untuk memperkenalkan anda dengan kebanyakkan produk Herbalife dan untuk memperkenalkan anda dengan peluang perniagaan yang anda boleh perolehi dengan Herbalife.

Kenapa anda patut pergi HOM?
  • Anda ingin mengetahui apakah produk yang anda boleh gunakan untuk mendapat hasil yang anda inginkan
  • Anda akan mengetahui fungsi dan khasiat produk Herbalife
  • Anda akan dapat bertemu dengan mereka yang telah mengamalkan produk Herbalife dan anda dapat mendengar dan bertanya sendiri rahsia kejayaan mereka
  • Anda akan bertemu dengan mereka yang telah berjaya menjana pendapatan secara sampingan atau tetap dengan Herbalife
  • Anda akan mengetahui apakah peluang perniagaan yang anda ada dengan Herbalife
  • Anda akan bertemu dengan orang-orang yang positif, yang sentiasa mahukan perkembangan diri dan tidak segan untuk sama-sama berkongsi dengan anda
  • Anda berpeluang melihat peluang untuk merubah masa depan anda dari segi kesihatan atau dalam perniagaan sendiri
Saya teruja sekiranya anda ingin mengikuti saya ke program/aktiviti Herbalife. Tidak ada sebarang kerugian sekiranya anda membuat pilihan untuk sama-sama menyertai saya. Semuanya terpulang kepada anda. Buat pilihan yang bijak! Buat pilihan untuk hidup yang lebih baik! Buat pilihan untuk kesihatan yang lebih baik!



Anda boleh menghubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai program/aktiviti Herbalife yang ada.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Cara Kurus Badan Yang Mudah dan Berkesan

Ketahui cara mudah dan berkesan untuk menurunkan berat badan

Saya tahu, ramai dekat luar sana yang ingin menguruskan badan. Ramai yang memang ada niat dalam hati tapi normal la kan, manusia sentiasa mencari jalan paling mudah untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi. Anda mungkin tertekan bila orang mula mengata mengenai badan anda, anda terasa dengan saudara-mara, kawan-kawan malah pasangan anda sendiri jika mereka mula mengata mengenai badan anda. Anda terasa? Tetapi apa tindakan anda?

Tindakan anda, anda pasang niat untuk kurus! Betul kan? Seterusnya?

Anda nak cara kurus paling cepat, paling mudah, paling murah. Pun betul kan?

Tindakan seterusnya, sama ada anda pendam kembali niat kurus badan anda (seperti saya dulu) dan terus memekakkan telinga anda (panasnya telinga Tuhan je yang tahu), atau…
Anda bertindak! Betul-betul bertindak tanpa fikirkan adakah langkah itu selamat atau tidak.



Jadi, ramailah orang yang terpedaya dengan iklan-iklan menguruskan badan yang belum tentu selamat dan berkesan. Lihat sahaja gambar-gambar yang boleh diedit, ramailah yang mempercayai juga. Jangan risau, saya pun pernah dalam golongan begini juga! Tangan ni gatal je nak call dah order barang-barang tu semua yang dikatakan boleh turun 10kg macam tu je dalam seminggu. Nasihat saya, jangan mudah terpedaya dengan semua ini. Jangan ambil tindakan drastik untuk kurus. Jangan bahayakan diri anda.

Ye, saya faham perasaan anda, betapa terdesaknya anda! Bertahun-tahun hidup dengan berat yang berlebihan, bertahun-tahun saya menanggung lemak-lemak yang tidak digunakan. Akhirnya saya ambil keputusan untuk benar-benar berubah!

Tak sangka! Sebenarnya memang ada cara yang mudah dan berkesan untuk menurunkan berat badan! Hasil dan keberkesanannya? Tidak boleh diedit, sebab saya menyaksikannya depan mata saya sendiri iaitu, kakak saya!

Dulu bila tengok ada orang mudah sangat nak turun berat saya akan cakap, “Ah! Mengarutlah! Mana ada perkara yang mudah dalam dunia ni!” Tapi bila lihat sendiri hasilnya depan mata, dan rasa perubahan kat badan sendiri, barulah saya percaya, actually it is not that hard to lose weight!

    Nutrisi Lengkap    

Hukumnya amat mudah! Apabila anda menggantikan makanan anda dengan makanan yang seimbang dan cukup nutrisi, anda akan hilang berat badan! Mudah kan?
Apa? Makanan seimbang tak sedap? Oh tidak, makanan gantian saya sangat mudah disediakan, sangat cepat, rendah kalori, sangat sedap dan penuh dengan 55 jenis nutrisi! Macam-macam resepi saya telah cuba dan saya lebih menikmati makanan saya sekarang!



Jangan tidak percaya, saya masih boleh mengambil nasi pada waktu tengahari seperti biasa. Saya masih boleh menikmati makanan kegemaran saya dengan kadar yang berpatutan. Saya hanya perlu menukar sarapan pagi saya dan makan malam saya sahaja. Tapi, bukan saya tukar kepada makanan yang tidak sedap, tapi sarapan pagi dan makan malam saya kini sangat sedap, seimbang dan mengenyangkan saya! Tidak percaya? Anda boleh hubungi saya dan buat temujanji dengan saya, dan saya sendiri akan hidangkan anda dengan makanan lazat ini.


Saya tak akan berani untuk berkongsi dengan anda kejayaan saya ini jika saya sendiri tidak berjaya melakukannya. Saya tidak akan terniat untuk tunjukkan kepada anda tetapi saya sendiri memahami bagaimana perasaannya terdesak untuk jadi kurus! ebab saya sendiri yang merasainya, saya nak anda rasakannya juga seperti saya! Rasai kegembiraan untuk menurunkan berat badan anda bersama saya. Hubungi saya sekarang dan lantik saya menjadi coach anda. Saya rasa teruja untuk membantu anda mendapatkan berat badan yang anda impikan dengan cara yang mudah dan berkesan.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

Sunday, March 29, 2015

Gaya Hidup Ceria dan Sihat

Bagaimana Herbalife Mengubah Hidup Saya Menjadi Lebih Ceria dan Sihat?

Kali ini saya nak berkongsi mengapa saya sentiasa konsisten dengan Herbalife disebabkan ramai yang meragui dan  bertanyakan bermacam soalan kepada saya mengenai kehidupan saya selepas saya memilih untuk menyertai keluarga Herbalife.

Maafkan saya sekiranya post saya kali ini tidak berkaitan dengan sebarang kesan Herbalife atau produk Herbalife. Saya hanya ingin berkongsi dengan anda semua, keterujaan saya dan betapa bersyukurnya saya dengan pilihan yang telah saya buat sekarang.

Kesedaran kesihatan yang lebih baik

Percaya tak kalau saya katakan bahawa sebenarnya tidak ramai orang yang mempunyai kesedaran tentang kesihatan mereka dan kebanyakan mereka hanya tahu penjagaan kesihatan itu penting bila mereka dah sakit. Alhamdulillah, sejak menjadi keluarga Herbalife, saya lebih menghargai badan saya, apa sahaja yang masuk dalam badan saya akan saya pantau sepenuhnya, kulit saya, jantung saya dan semua sekali. Saya jumpa alasan kukuh untuk saya menjaga diri saya.

Nikmat makanan sihat

Saya gembira menjumpai pengganti makanan yang sihat dan sedap! Saya memang jenis orang yang suka sarapan tapi sangat susah untuk saya mencari makanan yang sihat setiap hari. Kekangan masa juga menjadi alasan mengapa saya terus memilih untuk bersarapan dengan nasi lemak, mee goreng, tambah lagi dengan teh tarik ataupun kuih-kuih yang manis, asalkan saya kenyang! Semangkuk bijiran sarapan pagi yang kononnya sihat pun jauh sangat beza khasiatnya dengan segelas Shake Herbalife. Dengan segelas Shake Herbalife, sudah mampu membuatkan saya kenyang, dapat semua nutrien untuk badan saya dan saya tidak perlu lagi memikirkan menu sihat setiap hari.



Pembangunan diri

Sejak menjadi keluarga Herbalife, saya rasa perubahan yang ketara dari segi pemikiran saya. (Mungkin sebab cukup nutrisi kot? Hahaha) Sebelum ini, saya ingatkan Herbalife ini semuanya tentang bisnes dan keuntungan semata-mata. Saya ternyata silap. Saya mendapat "nutrisi" untuk minda saya sekali. Semua orang tidak lokek berkongsi ilmu dan pengalaman yang mereka ada. Tanyalah apa sahaja, saya sentiasa dapat lebih dari jawapan yang saya inginkan.



Gaya hidup sihat

Saya pilih untuk mempunyai gaya hidup yang sihat atas kerelaan sendiri! Bukan kerana saya dipaksa Herbalife untuk tunjuk contoh baik, atau bukan dipaksa coach atau sesiapa sahaja. Selepas mengamalkan nutrisi sihat, saya merasakan perlu untuk saya tukar tabiat hidup saya sepenuhnya. Tambahan pula, saya sudah menjadi semakin bertenaga dan sudah hilang hampir 10kg! Jadi saya menjadi lebih semangat untuk berterusan menjadi sihat. Sebenarnya saya sendiri terkejut dengan perubahan saya! Kini saya merasakan tidak lengkap hari saya tanpa berpeluh. Dalam sehari, saya mesti akan mencari apa sahaja aktiviti yang mencergaskan saya.



Sekali lagi saya tegaskan, semua perubahan ini adalah atas kerelaan saya sendiri dan saya sememangnya bersyukur kerana membuat pilihan ini! Makanan lengkap nutrisi dan sihat, pemikiran sihat, dan gaya hidup sihat! Saya pilih untuk kekal dengan cara ini dan menambah baik lagi hidup saya! Saya pilih kehidupan saya kerana saya sayangkan kehidupan saya!

Saya juga tidak berniat untuk memaksa sesiapa, tapi sekiranya anda mencari pengalam kehidupan dan kerja yang gembira dan sihat, saya boleh berkongsi dengan anda! Mungkin anda rasakan ini semua tidak penting sekarang, tapi bila lagi? Bila anda sudah terlantar sakit, baru anda mencari kesihatan dan kehidupan baik? Bertindaklah sekarang! Buat PILIHAN anda sekarang!

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid



Monday, March 23, 2015

Coach Pengurusan Berat Badan

Kenapa Perlu Ada Coach Pengurusan Berat Badan?

Antara sebab saya gagal menurunkan berat badan sebelum ini adalah kerana saya tidak mempunyai coach untuk membantu proses penurunan berat badan saya. Berlandaskan ilmu dan pengetahuan sendiri, dari dulu lagi saya sentiasa berusaha untuk kurus. Namun disebabkan kurangnya ilmu, bukan sahaja saya tidak pernah dapat hasil yang diinginkan, malah saya merasa lebih mudah mengalah dan tidak pernah fokus dengan goal sendiri.

Namun sejak mempunyai coach pengurusan berat badan, saya rasa lebih bersemangat dan lebih konsisten untuk menurunkan berat badan. Dari awal lagi coach saya sudah memberi saya panduan untuk minum Shake Herbalife dengan betul dan bagaimana untuk saya mendapatkan hasil terbaik dan terpantas. Saya sangat bersyukur mempunyai seorang coach yang tidak pernah putus memberi saya panduan yang terbaik. Tambahan pula, coach saya adalah kakak saya sendiri. Oleh itu saya rasa lebih mudah untuk berkongsi dan berkomunikasi dengan beliau.

Mempunyai coach pengurusan berat badan dengan Herbalife menjadikan segalanya berbeza daripada langkah saya untuk kurus sebelum ini. Jika anda fikir yang anda tidak memerlukan seorang coach, anda mungkin betul. Tapi peluang untuk anda berputus asa malah untuk naik semula berat badan adalah sangat tinggi.

Kini saya juga telah dilatih untuk menjadi coach pengurusan berat badan yang terbaik untuk coachee saya. Nasib baik saya mempunyai coach yang sentiasa menyokong saya dan tidak pernah memaksa saya membuat perkara yang saya tidak suka. Semuanya atas dorongan diri sendiri dan sokongan daripada coach saya. Sampai sekarang, saya masih lagi merujuk kepada coach saya untuk sebarang pertanyaan atau keraguan dan coach saya tidak pernah jemu melayan karenah saya.

Saya harap, saya juga akan dapat menjadi seperti beliau. Saya berusaha memberikan yang terbaik untuk semua coachee saya agar anda juga mendapat hasil seperti saya.

Jika anda ingin saya menjadi coach pengurusan berat badan anda, anda boleh menghubungi saya sekarang dan saya akan membantu anda untuk dapatkan hasil yang anda impikan selama ini.


Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid


Kepentingan Pembersihan Usus

Produk Herbalife: Herbal Aloe Concentrate 

Kebelakangan ini saya sering ditanya soalan oleh mereka yang ingin menaikkan berat badan. Kebanyakkan mereka tidak memahami, walaupun mereka sudah makan dengan banyak, tetapi mengapa berat mereka masih belum naik.

Ada juga dari mereka yang ingin menurunkan berat badan bertanya kepada saya, mengapa perut mereka masih lagi buncit walaupun ada di kalangan mereka yang mengamalkan sit-up setiap hari.

Jawapan saya adalah kerana anda perlu membersihkan apa yang ada di dalam perut anda terlebih dahulu. Kalau saya nak bercerita fakta mengenai usus, memang panjang lebar. Apa yang penting, fungsi utama usus di dalam badan kita adalah untuk membantu proses pencernaan makanan di dalam badan kita. Kiranya, apa saja yang kita makan, akan melalui saluran usus kita untuk dicerna dan "diaudit" sebelum menjadi bahan buangan. Usus ni akan mengeluarkan enzim-enzim baik untuk mencernakan makanan. Tetapi, tahukah anda bahawa PANJANG USUS KITA ADALAH KIRA-KIRA 7 KALI KETINGGIAN KITA? Jadi, bagaimana anda ingin membersihkan saluran penting dalam badan anda untuk memastikan anda dapat menyerap segala nutrisi makanan anda??



Kepentingan pembersihan usus

Untuk orang yang ingin menaikkan berat badan, walaupun anda makan dengan banyak, berat anda tidak juga naik. Ini adalah kerana, usus anda tidak mampu menyerap segala nutrisi daripada makanan yang anda makan. Kesannya, makanan tersebut bertukar menjadi lemak dalam badan dan menyebabkan kebanyakan mereka yang kurus berisiko mempunyai kolestrol tinggi! Oleh itu, perkara pertama yang anda ingin lakukan adalah membersihkan saluran usus anda terlebih dahulu.

Bagi mereka yang ingin menghilangkan berat badan pula, anda juga harus membersihkan usus anda terlebih dahulu supaya segala nutrisi yang ada di dalam makanan anda akan diserap sepenuhnya oleh badan anda. Anda perlu mengambil makanan yang rendah kalori tetapi tinggi nutrisi untuk membantu badan mendapat nutrisi yang selengkapnya.

Ketahui cara makan yang boleh menghilangkan berat badan anda dengan saya!

Konsep asas Herbalife

Kita berbalik semula kepada fungsi asas di dalam Herbalife iaitu:
1. Cleansing (Membersihkan)
Membersihkan dahulu saluran-saluran usus

2. Absorb (Menyerap)
Selepas pembersihan, badan akan lebih mudah menyerap segala nutrisi makanan

3. Regenerate (Menjana Semula)
Menghasilkan sel-sel badan yang lebih sihat dengan penyerapan nutrisi yang lebih baik.

Herbal Aloe Concentrate

Salah satu produk Herbalife yang sangat membantu untuk membersihkan usus badan kita. Antara kelebihan lain Herbal Aloe Herbalife adalah:

  • Menenangkan perut dan melegakan kesenakan
  • Meningkatkan penyerapan nutrien
  • Menyokong imuniti dan memberi perlindungan antioksida
  • Dibuat daripada daun lidah buaya berkualiti premium 

Saya sebenarnya lebih selesa untuk berkongsi pengalaman saya sendiri menggunakan Herbal Aloe Concentrate ini:
Kadar penyerapan nutrisi meningkat - Ini antara sebab utama saya mengamalkan Herbal Aloe ini. Saya mahu proses menurunkan berat badan saya lebih cepat. Dengan Herbal Aloe, saya meningkatkan penyerapan nutrisi daripada Shake Herbalife yang saya minum sebanyak 50%.

Mudah menghilangkan dahaga - Saya suka mengambil Herbal Aloe terutamanya selepas saya bersenam kerana dahaga saya lebih cepat hilang. Saya juga menjadi lebih bertenaga.

Membantu proses perkumuhan - Sebelum ini, saya memang mempunyai masalah untuk buang air besar. Tetapi dengan Herbal Aloe, masalah saya semakin berkurangan.


**Disclaimer: Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Rasai sendiri perubahan selepas anda menggunakan Herbal Aloe Concentrate ini. Jadikan proses penurunan/naik berat badan anda lebih berhasil dan cepat. Pastikan badan anda menyerap segala nutrisi dengan lebih baik.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid


Friday, February 6, 2015

Diet Yang Menggembirakan

Kurus Badan Dengan Gembira


SAYA TELAH BERJAYA MENGHILANGKAN 10KG dan saya berasa gembira sepanjang melakukanya. Ya, saya hilang berat badan saya dengan diet yang menggembirakan. Saya hilang berat saya tanpa sebarang tekanan seperti yang saya rasakan sebelum ini. Memang saya telah mencuba pelbagai jenis diet dan produk perlansingan sebelum ini, namun tiada satu pun yang berhasil. Tetapi kali ini sememangnya berbeza! Saya menyedari sesuatu yang amat berharga. Saya menyedari bahawa saya perlu bergembira dengan setiap apa yang saya lakukan. Perjalanan saya kali ini bukan sahaja penuh dengan kegembiraan tetapi ianya juga mengubah pemikiran saya mengenai cara permakanan saya.

Dengan cara ini, saya menyedari bahawa segalanya bukan hanya mengenai menjadi kurus dan menghilangkan berat badan, saya juga perlu menjadi sihat. Jadi sekarang, saya juga di dalam perjalanan memperolehi kesihatan yang baik dengan cara yang betul.

Adakah saya menahan diri saya dari makanan-makanan kegemaran saya? Tidak! Saya memang suka makan dan sekarang saya lebih menikmati dan menghargai makanan saya. Saya menghargai nutrisi yang saya bekalkan ke dalam badan saya melalui apa yang saya makan. Malah, kini saya mempunyai lebih banyak ruang untuk makan kerana gaya permakanan saya yang jauh lebih baik dari dulu.



Saya juga tidak perlu berhenti makan nasi seperti diet saya sebelum ini. Bukan saya katakan saya ni memang tak boleh nak tinggal nasi, cuma saya tak perlu melakukannya. Dengan diet yang menggembirakan ini, saya masih boleh makan nasi seperti hari-hari biasa. Diet yang saya amalkan tidak membebankan saya lansung. Jujur saya katakan, dari sarapan pagi, hinggalah makan malam (saya tidak perlu skip mana-mana masa makan saya), semuanya lazat-lazat belaka. Jadi, manalah tak happy kan!

Detik-detik perjalanan saya menjadi lebih indah dan bermakna dengan hasil yang saya perolehi. Saya berjaya menghilangkan berat dengan penuh kegembiraan. Saya berharap saya menemui cara diet yang menggembirakan ini lebih awal. Tapi, apa yang lebih penting sekarang, tidak terdetik pun bagi saya untuk berhenti melakukannya. Malah, saya lebih bersemangat sehingga saya mencapai berat impian saya. Saya yakin saya mampu melakukannya.



Saya sememangnya akan meneruskan cara diet ini. Tidak pernah saya sangka bahawa perjalanan menguruskan badan saya akan menjadi menarik sebegini. Jika anda juga mahu menjadikan usaha untuk kurus anda menyeronokkan seperti saya, hubungi saya dan lantik saya sebagai coach anda sekarang! Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana saya melakukannya. Bertindaklah sekarang dan anda akan merasai kegembiraannya seperti saya.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid




Wednesday, February 4, 2015

Kurus Tanpa Tinggalkan Nasi

Bagaimana Ingin Kurus Tanpa Perlu Meninggalkan Nasi?

Tidak dinafikan rakyat Malaysia sememangnya menggemari nasi. Nasi Goreng, Nasi Lemak, Nasi Ayam, namakan apa sahaja, semua yang berkaitan nasi sememangnya sedap! Tetapi, orang kata, nasi boleh menggemukkan dan menjadi punca susah untuk kurus. Oleh itu, ramai di antara kita yang bertindak untuk berhenti makan nasi, dan melakukan diet sendiri. Malangnya, tanpa pengetahuan yang lengkap dan cara yang betul, badan masih tetap gemuk! Sudahlah terpaksa menahan daripada makan makanan yang disukai, badan pula tetap tidak mahu kurus.



Sebenarnya anda tetap boleh kurus tanpa tinggalkan nasi. Seperti anda, saya juga amat menggemari nasi. Saya pernah cuba diet tanpa makan nasi. Tapi, usaha saya sia-sia sahaja kerana saya tidak mampu bertahan lama dan hasil yang saya dapat sangat perlahan. Saya juga berkecenderungan untuk mengambil makanan-makanan ringan (walaupun kuantiti sedikit) untuk menghilangkan lapar saya tanpa makan nasi.

Jadi, bagaimana tetap boleh kurus tanpa tinggalkan nasi?


  • Tidak meninggalkan sarapan pagi

Jangan tinggalkan sarapan pagi anda! Sarapan pagi anda sebenarnya adalah waktu makan yang paling penting dalam hari anda. Pastikan anda mengambil sarapan pagi yang sihat, penuh nutrisi, dan mengenyangkan. Sarapan sihat akan membuatkan anda cenderung untuk mengambil makanan yang sihat untuk waktu makan yang lain.
Ketahui bagaimana sarapan sihat dapat menurunkan berat badan anda


  • Pulihkan penghadaman

Penghadaman yang baik akan membantu badan anda mencerna makanan dengan lebih cepat. Panjang usus di dalam badan kita adalah 7 kali ganda ketinggian kita. Jadi, bayangkan bagaimana badan kita ingin menyerap nutrisi dari makanan yang kita makan dan bayangkan jika proses penyerapan tersebut terganggu.
Ketahui bagaimana untuk memulihkan penghadaman anda untuk lancarkan proses penurunan berat anda

  • Lebihkan protein dan sayuran

Tinggalkan hanya 1/4 ruang di dalam pinggan anda untuk nasi. Lebihkan ruang untuk protein dan sayur-sayuran.



  • Kira kalori makanan

Salah satu cara untuk menghilangkan berat badan adalah dengan mencatit dan mengira kalori setiap makanan yang diambil. Ini akan membantu anda memantau jumlah yang anda makan dan apa yang anda masukkan dalam badan anda.

Oleh itu, jangan seksa diri anda daripada menikmati makanan kegemaran anda. Anda sepatutnya bergembira sepanjang perjalanan anda untuk menjadi kurus.

Jangan tunggu lagi. Lakukan perubahan sekarang! Tiada lagi alasan untuk anda menangguhkan azam anda untuk kurus. Hubungi saya dan lantik saya sebagai coach anda sekarang untuk mengetahui langkah-langkah sihat dan betul untuk menurunkan berat badan anda.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid



Monday, February 2, 2015

Kurus Badan dengan Herbalife

Kurus Badan dengan Herbalife : Kenapa Saya Sentiasa Memilih Herbalife untuk Menguruskan Badan?

Dari dulu saya obses nak menurunkan berat badan. Tapi tidak pernah jumpa satu produk pun yang membuatkan saya berterusan hendak memakainya. Sama ada kerana tidak memberi kesan berbanding dengan harga yang mahal, atau kerana produk itu tidak berterusan memberi keyakinan kepada saya.



Tapi saya sangat beruntung kerana diperkenalkan dengan Herbalife. Dan apa yang mengejutkan saya, saya bukan sahaja menjadi semakin bersemangat untuk kurus badan dengan Herbalife, saya juga kini mempunyai kesedaran kesihatan yang amat tinggi untuk diri sendiri.

Jadi kenapa saya sentiasa memilih untuk kurus badan dengan Herbalife?

1. Pengganti makanan yang terbaik

Shake Herbalife merupakan pengganti makanan yang terbaik kerana nutrisinya. Badan kita sebenarnya memerlukan protein, serat, karbohidrat, vitamin dan mineral untuk kekal sihat. Sebaliknya, setiap hari kita memberi badan kita lemak, gula, garam dan bahan kimia yang badan kita sebenarnya tidak perlu tetapi hanya untuk memenuhi selera kita sahaja. Apabila sudah sakit atau gemuk, barulah kita mengeluh dan menyesal. Dengan nutrisi yang terkandung di dalam Shake Herbalife, anda sudah pasti dapat memberi badan anda semua nutrisi-nutrisi yang penting tadi dan membuat tabiat anda yang suka makan makanan tidak berkhasiat.



2. Shake Herbalife memberi hasil yang saya inginkan

Saya mengaku, dengan tunjur ajar coach, disiplin dan perubahan kepada tabiat seharian saya, saya berjaya mendapatkan hasil yang saya inginkan selama ini. Saya yakin dengan disiplin dan usaha yang lebih, saya mampu menghilangkan berat badan saya dengan lebih banyak lagi. Apa yang penting, saya hilang berat badan saya secara konsisten dan sihat! Saya tidak lagi mengamalkan diet yoyo dan sesuka hati mengambil produk-produk yang tidak memberi keyakinan kepada saya.
Ketahui bagaimana saya berjaya menghilangkan 10kg dalam masa 3 bulan pertama saya bersama Herbalife.

3. Makanan yang paling mudah disediakan

Shake Herbalife bukan sahaja bernutrisi dan sihat, malah ianya sangat mudah disediakan! Mungkin ada antara anda yang merasakan anda mampu mengatur permakanan seimbang setiap hari. Tetapi bagi saya, mengapa pilih jalan yang susah? Mengapa memilih untuk menyusahkan diri, memeningkan kepala memikirkan menu sihat setiap hari? Mudahkan hidup anda dan nikmati Shake Herbalife yang lazat, mudah dan penuh nutrisi.

4. Selamat dan diyakini

Kita dihujani dengan pelbagai jenis produk-produk di luar sana yang menjanjikan hasil yang kita impikan. Akibat terlalu obses untuk kurus dan inginkan hasil yang cepat, ramai antara kita yang mengambil jalan mudah dan merbahayakan diri sendiri. Ketahuilah bahawa hasil yang terbaik adalah hasil yang selamat, konsisten dan berpanjangan. Semua produk Herbalife adalah 100% selamat dan disahkan. Program yang disediakan semuanya bersesuaian dengan semua tanpa mengira usia, status dan keadaan kesihatan anda. Sentiasa rujuk coach anda untuk membantu anda dan mendapatkan hasil terbaik.
Hubungi saya dan lantik saya sebagai coach anda sekarang.



Lakukan perubahan sekarang!! Saya dulu juga seperti anda. Hanya duduk melihat, mencuba cara yang salah, sementara orang lain mendapat hasil dengan cara yang betul dan saya pula semakin bertambah berat badan. Akhirnya saya putus asa untuk meneruskannya. Kini tidak lagi! Saya yakin saya mengambil perubahan yang terbaik dalam hidup saya! Langkah pertama adalah dengan keinginan saya sendiri untuk berubah. Saya tetapkan hati saya bahawa ini percubaan terakhir dan selamanya untuk saya kurus! Saya akan konsisten dengan niat saya! Langkah seterusnya, memilih produk dan cara yang betul. Dan saya bertuah kerana saya memulakan dan mengakhirinya dengan Herbalife. Saya tidak lagi perlukan produk lain kerana saya yakin dengannya!

Jika anda juga ingin berubah, menjadikan ini langkah terakhir anda untuk menguruskan badan anda, saya berbesar hati dan teruja untuk menjadi sebahagian daripada keputusan besar anda untuk kurus itu. Lantik saya sebagai coach anda dan saya akan membantu anda untuk kurus badan dengan Herbalife dan mendapat hasil terbaik.

Berhenti berfikir atau hanya berharap untuk kurus! Bertindak sekarang atau anda mungkin akan terlepas peluang untuk mendapatkan berat badan idaman anda!

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid




Tuesday, January 27, 2015

Cantik Dengan Herbalife SKIN

Nutrisi Luaran Herbalife Untuk Kulit Cantik

Tidakkah kita mahu muka kita sentiasa berseri dan kelihatan muda setiap hari? Kajian menunjukkan wanita di Malaysia menghabiskan 55% waktu mereka setiap hari memikirkan tentang penampilan mereka. Jadi anda semestinya memikirkan setiap hari bagaimana untuk cantik. Ada juga antara kita yang masih tercari-cari apakah produk terbaik untuk kulit muka anda.
Seharian di pejabat atau di tempat kerja akan membuatkan muka kita kelihatan kusam dan penat. Tambah pula dengan stress kerja dan keadaan tempat kerja kita. Kesannya, kebanyakkan daripada kita bergantung kepada alat-alat solek untuk menjadi cantik. Kenapa perlu alatan solek yang memberi kecantikan yang tidak kekal sedangkan anda boleh mendapat kulit muka yang anda mahukan selama ini?

Herbalife kini telah mengeluarkan produk nutrisi luaran yang sesuai dengan semua jenis kulit. Baik kulit jenis kering, atau berminyak, produk SKIN telah menyediakan rangkaian yang terbaik untuk setiap penggunanya supaya anda akan cantik dengan Herbalife.
SKIN Herbalife dapat membantu mengembalikan keremajaan kulit menjadikan kulit lebih berseri, cantik dan muda. Kesan penggunaannya, anda akan dapat lihat dalam masa 7 hari sahaja!


Untuk memastikan anda cantik dengan Herbalife, produk ini telah diuji secara dermalogica oleh pakar-pakar. Semua bahan yang digunakan adalah bahan-bahan semulajadi yang sesuai dengan keadaan kulit muka kita dan yang paling penting, tidak berbahaya!

Antara kelebihan Herbalife SKIN yang lain adalah:

  • Mengecilkan pori-pori wajah
  • Mengurangkan dan menghilangkan kedutan dan garisan halus pada wajah
  • Menjadikan kulit muka kelihatan lebih segar dan muda
  • Membuatkan kulit terasa bersih
  • Mengecutkan dan mengurangkan jerawat



Herbalife SKIN juga telah menyediakan langkah-langkah mudah untuk anda. Anda boleh rujuk coach anda untuk mengetahui produk yang manakah yang paling bersesuaian dengan anda dan anda akan tampil lebih cantik dengan Herbalife.
Saya telah mendapat hasil yang terbaik daripada Herbalife SKIN. Dan kerana itulah saya teruja untuk berkongsi dengan anda kegembiraan yang saya perolehi.

Rasai dan alami sendiri perubahan pada kulit muka anda. Hubungi saya sekarang juga! Sekiranya anda berada di sekitar kawasan Kemaman, Kerteh, Paka dan Cherating, anda boleh hubungi saya untuk membuat temujanji anda. Saya gembira untuk berkongsi dengan anda bagaimana Herbalife SKIN akan membawa perubahan kepada hidup anda

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid




Kulit Cantik Dengan SKIN Herbalife

Testimoni Saya dengan SKIN Herbalife

Seperti anda, saya juga mencari produk yang sesuai dengan kulit saya. Setiap hari, kulit muka saya terdedah kepada persekitaran yang tidak sihat. Kerja saya memerlukan saya banyak berada di luar bangunan. Bayangkan segala jenis kotoran, habuk dan pancaran matahari yang tidak sihat untuk kulit saya. Kesan daripada itu, kulit saya menjadi gelap, tidak bermaya dan kelihatan lebih tua dari usia saya. Ketika itu juga saya tidak mempunyai kesedaran nutrisi luaran dan dalaman. Saya tercari-cari apakah produk yang saya boleh gunakan untuk menyelesaikan masalah saya.

Sekarang, selain menjaga kulit melalui nutrisi dalaman, saya juga memerlukan nutrisi luaran yang sesuai dengan kulit saya yang sensitif.
Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana menjaga kulit anda melalui nutrisi dalaman.
Setiap orang mempunyai jenis kulit muka yang berbeza-beza.Saya mempunyai kulit yang sangat sensitif. Kulit saya sangat mudah memberi reaksi cepat kepada produk dan bahan kimia di dalam produk tertentu. Kesannya, jika tersalah produk, kulit saya mudah timbul jerawat, kering di sesetengah kawasan muka dan sangat gatal! Oleh sebab itu, saya sentiasa memastikan saya memilih produk yang tepat untuk menjaga muka saya.

Saya berasa amat beruntung kerana dipertemukan dengan produk SKIN Herbalife. Dengan sekali percubaan sahaja, saya sudah nampak perubahan pada kulit muka saya. Saya memberanikan diri mencuba untuk tempoh 1 minggu. Ternyata ianya tidak mengecewakan! Saya boleh lihat jerawat di muka saya mengecut, kulit muka saya menjadi lebih lembab, dan muka saya menjadi lebih cerah!


Saya sememangnya teruja untuk berkongsi dengan anda mengenai produk ini. Saya yakin kerana saya telah berjaya mendapat kesan yang saya mahukan. Dengan bantuan dan nasihat daripada coach saya, saya memang akan kekal dengan SKIN Herbalife!

Jika anda serius untuk menjaga kulit muka anda seperti saya, dan mencari produk sesuai dengan anda, saya bersedia menjadi coach anda dan membimbing anda dengan baik untuk mendapatkan hasil terbaik!
Kepada mereka yang berada di sekitar Kemaman, Kerteh, Paka dan Cherating, buat temujanji anda dengan saya sekarang! Saya berbesar hati untuk berkongsi dengan anda.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...