Thursday, April 16, 2015

Tips Kulit Sihat dan Cantik

SKIN Herbalife: Bebas paraben dan sulfat

Semua orang mahukan kulit yang cantik dan sihat sampai sanggup lakukan apa sahaja demi untuk dapatkan kulit yang diimpikan. Ada yang sanggup habis duit beribu-ribu untuk kelihatan cantik. Beli apa sahaja produk yang memberi hasil yang cepat tanpa fikirkan kesan sampingannya selepas itu. Berapa ramai antara kita sebenarnya yang betul-betul mahukan kulit cantik dan sihat dengan selamat? Anda mahu tahu apakah tips kulit sihat dan cantik?

Apa itu paraben dan sulfat?

Paraben dan sulfat adalah antara bahan kimia yang kebanyakkan memang ada di dalam barang-barang kosmetik dan barang penjagaan kulit termasuklah syampu dan sabun badan.
Paraben digunakan di dalam barang kosmetik/ barang penjagaan kulit supaya bertahan lebih lama manakala sulfat pula adalah salah satu ejen pembersihan yang juga selalu digunakan untuk barang-barang cucian seperti pencuci lantai dan sabun mandi.
Paraben dan sulfat boleh dikatakan antara bahan kimia yang memang wajib ada di dalam kebanyakkan barang kosmetik dan penjagaan kulit di pasaran.Bahaya paraben dan sulfat

Mengikut kajian, paraben berupaya menyerupai sel yang lain iaitu estrogen. Secara ringkas, apabila terlalu banyak estrogen di dalam badan, maka makin meningkatlah peratusan kanser dalam badan. Paraben dipercayai boleh menjadi salah satu punca awal kanser payudara.

Seperti saya cakap tadi, sulfat digunakan di dalam kebanyakkan produk-produk pembersihan termasuklah pencuci lantai rumah. Walaupun produk-produk kecantikan cuma menggunakan jumlah yang sedikit, sulfat mampu memberikan kesan seperti keradangan kulit, iritasi dan juga dipercayai boleh menjadi punca kanser, kataraks dan masalah buah pinggang.

Tips Kulit Sihat dan Cantik: Bagaiman SKIN Herbalife akan membantu anda

SKIN Herbalife telah disahkan bebas paraben dan sulfat. Produk SKIN merupakan nutrisi penjagaan kulit berasaskan penyelesaian, bermakna ia menyediakan penyelesaian kepada kulit anda melalui nutrisi dengan membekalkan nutrien-nutrien yang baik untuk kulit anda. Produk SKIN telah diuji secara dermatologi dan sememangnya diperbuat daripada ramuan-ramuan yang terbaik.

Apa yang paling saya suka adalah, produk SKIN dibuat sesuai dengan semua jenis kulit. Anda boleh rujuk coach anda untuk mengetahui program yang mana paling bersesuaian dengan jenis kulit anda.Jadi selepas ini, berhati-hatilah dan ambil tahu bahan yang ada dalam barang kosmetik/penjagaan muka kita. Kulit kita berhak untuk dapat yang terbaik kerana hasilnya nanti pasti akan memberikan anda rasa yang terbaik.

Lantik saya sebagai coach anda. Saya akan berikan anda tips kulit sihat dan cantik, cara permakaian SKIN yang terbaik dan tunjukkan bagaimana SKIN Herbalife akan dapat membantu anda mendapatkan kulit idaman anda. Saya yakin anda akan berasa teruja dengan hasilnya sebagaimana saya sudah merasainya.

Hubungi/Whatsapp/PM/email saya:
Aiza Yazid
Tel: 019-3939158
Email: aizayazid@gmail.com
Facebook: Aiza Amelia Yazid

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...